Home Rubrike Vijesti RASPISANI IZBORI – Građani na glasanje izlaze 26. aprila

RASPISANI IZBORI – Građani na glasanje izlaze 26. aprila

406

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je redovne parlamentarne izbore za 26. april.

“Upravo sam u skladu sa Ustavom raspisao izbore za narodne poslanike za 26. april 2020. godine. Svim učesnicima želim puno uspjeha i da na dan izbora bude demokratska atmosfera”, rekao je predsjednik Srbije nakon što je raspisao izbore.

Predsjednik Vučić je prethodno u obraćanju javnosti rekao da će biti više od 50 dana izborne kampanje, pa će to biti jedna od najdužih kampanja ikada, što će, kako je dodao, biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe.

Pozvao je građane da svojom voljom izaberu svoje predstavnike u parlamentu, da gledaju u budućnost i o njoj donesu odluku.

RASPISANI I LOKALNI IZBORI

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za skupštine gradova i skupštine opština.

Gojković je pozvala gradjane da iskoriste svoje pravo i izadju na redovne izbore 26. aprila, kada će imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti svojih lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

“Pozivam vas da pažljivo pratite programe svih učesnika u ovom izbornom procesu i da izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vas i vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite”, poručila je Predsednica Skupštine.

Kandidate na predstojećim izborima pozvala je da gradjanima ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

“Sve učesnike pozivam da se bore za naklonost birača svojom odovornošću, svojim radom i fer kampanjom i pozivam sve nas da poštujemo demokratski izraženu volju gradjana Srbije koja će biti iskazana na izborima 26. aprila”, istakla je Gojković.

Predsjednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević naveo je da RIK, po raspisivanju parlamentarnih izbora, ima rok od pet dana da se sastane i usvoji odgovarajuća akta.

Izvor: RTS

Previous articleSjednica Skupštine Opštine Sjenica
Next articleAkademik Zukorlić za GLOBE – Cilj mi je da vratim etiku u politiku