Dr. Zukorlić: Neću pristati na prljavu političku kampanju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. Muamer Zukorlić kazao da ni po koju cijenu neće pristati na prljavu političku kampanju. Brojni su ataci ovih dana sa svih strana, podvlači, ali će ostati dosljedan principu etike u politici koju je donijela nova politička kultura.

„Neću prihvatiti prljavu političku kampanju, udarajte, vrijeđajte, evo vidjet ćete da neću. Reći ću šta valja, šta ne valja, objasnit ću zašto bismo mi bili najbolja vlast u svim sandžačkim opštinama i gradovima, ali neću izreći niti jednu uvrijedljivu riječ, neću uputiti niti jedan atak. Obećao sam“, poručio je akademik Zukorlić.

Poziv za jedinstvenu bošnjačku listu, poručuje Zukorlić, bio je iskren i od srca. Kazao i da je spreman da se izvini ako je ikoga svojim riječima uvrijedio. Međutim, sa druge strane stižu provokacije, podizanje tenzije, čime se, podvlači Zukorlić, polako razotkriva šta su čije namjere.

“Moj odgovor je njih da kažem zakovao, prosto ih je raskrinkao da nisu iskreni u odnosu prema Bošnjacima i da žele svađu po svaku cijenu, a da mi, uprkos činjenici što svi znaju šta su nam radili, a kada kažem “nam” mislim na sebe i dok sam bio u Islamskoj zajednici i poslije, a posebno dok sam bio u Islamskoj zajednici, a posebno šta su radili toj Islamskoj zajednici. Uz sve to, moja poruka je da sam spreman da otvorimo novu stranicu i spreman sam, ako su moje riječi za vas bile uvrijedljive, da se izvinim”, kazao je akademik Zukorlić.

Zukorlić uputio poziv građanima da uporede djelovanje tri dominantne političke partije. Poručio da u politici Stranke pravde i pomirenja nema nikakvih trikova i da su svima vrlo dobro jasna njihova stremljenja.

“Uporedite nas, šta su oni donije i gdje oni provode vremena? Gdje su oni ustvari? Ja živim sa ovim narodom, ja i kad odem u Beograd meni su ovdje i djeca i porodica. Ja se u Beogradu ne zadržavam ni pet minuta duže nego što moram, ja sam u Beograd i otišao zbog ovoga ovdje, a da li su oni? Ja vam neću reći, to sami zaključite. I uporedite ove tri decenije, šta je ko učinio nasljeđem. E to je razlika između moje ponude, ponude Stranke pravde i pomirenja. Razlika je u našem stremljenu, po tome se naše politike razlikuju”, zaključio je Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img