Poruka iz Berlina: SPP je politički bajrak slobode u Sandžaku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dana 28.02.2020. predstavnici Stranke pravde i pomirenja održali su sastanak u njemačkoj prijestolnici – Berlinu povodom predstojećih lokalnih i parlamentarnih izbora u Srbiji i Sandžaku.

Bošnjake u Berlinu su posjetili član predsjedništva Stranke pravde i pomirenja Ljutvija Balkan, član glavnog odbora stranke Asmir Bihorac iz Luxemburga, Refik Akova iz Turske, te Šefadil Ličina, predsjednik Sandžačke biznis asocijacije iz Pariza.
Tim povodom formiran je odbor koji će imati za obavezu organizirate sve potrebno za glasanje u Berlinu, kao i kolektivni odlazak za Sandžak.

Od izuzetnog značaja jeste da se što veći broj Sandžaklija u dijaspori prijavi u najbližim konzularnim predstavništvima u svom okruženju kako bi time stekli mogućnost glasanja u inostranstvu, ukoliko nisu u mogućnosti krajem aprila boraviti i glasati u Sandžaku.

Posebno potencirano da se mora u svim segmentima dati veći doprinos kako bi ljudi u pravom smislu spoznali ideju nove političke kulture koja je došla na čelu sa predsjednikom stranke dr. Muamerom Zukorlićem.

SANA – Hamza Škrijelj

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img