Home Vijesti Formiran odbor Stranke pravde i pomirenja u njemačkoj regiji Nordwestfalen

Formiran odbor Stranke pravde i pomirenja u njemačkoj regiji Nordwestfalen

2111
0

Dana 29.02.2020. godine predstavnici Stranke pravde i pomirenja zaduženi za formiranje odbora u dijaspori posjetili su Bošnjake u njemačkom gradu Milhajmu.
Delegaciju Stranke pravde i pomirenja činili su član predsjedništva Stranke pravde i pomirenja Ljutvija Balkan, član glavnog odbora stranke Asmir Bihorac iz Luksemburga, predsjednik SABA-e Šefadil Ličina, a sa njima bio je i ugledni biznismen iz Dortmunda Nusret Balić.
Tom prilikom formiran je odbor za njemačku regiju Nordwestfalen koji će raditi na organiziranju svega potrebnog za glasanje u tom dijelu Njemačke kao i kolektivni odlazak za Sandžak. Predstojeći lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji i Sandžaku idealna su prilika za korjenite promjene u sistemu.

Posebno istaknuto da Sandžak ima veliki potencijal i da snaga leži u omladini, kao i činjenica da je kucnuo pravi čas da se nagomilani problemi već počnu rješavati. Stranka pravde i pomirenja dobila je podršku, jer je, kalo navode prisutni, uvela novu političku kulturu na čelu sa prvim čovjekom stranke dr. Muamerom Zukorlićem, koji je u dijaspori odavno prepoznat kao istinski borac za interese Bošnjaka.

U narednim danima slijedi obilazak brojnih gradova u dijaspori sa ciljem uvezivanja i još bolje komunikacije među odborima u cilju ostvarivanja što boljeg izbornog rezultata.

SANA – Hamza Škrijelj