Uspješna inicijativa SPP-a – Tutin donosi Plan detaljne regulacije za rekonstreukciju puta NP-TT

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opština Tutin za 5. mart najavljuje sjednicu Skupštine. Zanimljivo, prva tačka dnevnog reda Odluka o donošenju polana detaljne regulacije a odnosi se na rekonstreukciju putnog pravca Novi Pazar Tutin. Predsjednik Opštine na svom statusu objavio da je još 2018. godine ovo pitanje završeno, čim je potpisan ugovor između Srbije i Turske. Priča o tome kako je predsjednik Opštine Hot obmanuo javnost.

Pitanje narodnog poslanika dr. Jahje Fehratovića zašto se kasni sa radovima na putu Novi Pazar-Tutin i odgovor ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović da se sa radovima na ovom putnom pravcu kasni zato što lokalna samouprava u Tutinu nije usvojila plan detaljne regulacije (PDR), izazvao je burne reakcije u Sandžaka.

Odmah se oglasio predsjednik opštine Tutin Kenan Hot demantujući ovu informaciju, kazaviši da je još 2018. godine pitanje Plana detaljne regulacije riješeno.

Međutim, dnevni red za sjednicu SO Tutin koja će se održati 5. marta dokazaje da je Hot pokušao obmanuti javnost.

Dana 28. januara na statusu predsjednik opštine Tutin lično je napisao da je Opština odmah nakon potpisivanja Sporazuma države Srbije i Turske u avgustu 2018. godine na lokalnom parlamentu donijela odluku o izradi Plana detaljne regulacije.

Šta se onda desilo pa je na sjednici Skupštine Tutina  zakazanoj za 5. mart baš ova tačka prva na dnevnom redu.

Državni sekretar i predsjednik OO Stranke pravde i pomirenja Tutin  Zaim Redžepović analizirajući ovakvu situaciju ističe da je u prethodnom periodu imalo nekoliko stastanaka na ovu temu, da nije bilo lako,  te da je zajednički angažman kadrova SPP-a, kao i ambasadora Turske i ministra Zorana Đorđevića natjerao ove, kako ih naziva, lokalne ‘sile’ da rade u interesu gradjana”. Tako su se, prema njegovim riječima stekli uslovi da se krene s rekonstrukcijom puta Novi Pazar-Tutin.

Status g. Redžepovića prenosimo u cijelosti:

– Jahja Fehratović je pitanjem o sporoj realizaciji saobracajniće TT – NP, zapravo razotkrio sve lazi i sabotaže lokalne samouprave u vezi ovog putnog pravca na koje nam je ukazivao državni sekretar Zećirović, a ministarka Mihajlović je to potvrdila u Narodnoj Skupštini Republike Srbije odgavarajući na postavljeno pitanje!

– Branili su se nosioci vlasti u Tutinu, da su uradili sve sto je do njih i time su jednostavno obmanjivali javnost.

– Posto ih dobro znamo, naravno da im nijesmo povjerovali!

– Usljedio je moj sastanak sa ambasadorom Turske, gdje je razjašnjeno da je Turska uradila sve sto treba i da ni njima nije jasno zbog čega se to zloupotrebljava u Tutinu, zašto lokalna vlast ne usvaja prijedlog Odluke o Planu detaljne regulacije za rekonstrukciju ovog putnog pravca!!!

– Tada smo se dogovorili da te umišljene ‘muslihune’ natjeramo da rade svoj posao i kao sto vidite taj Plan će biti na dnevnom redu u četvrtak 05. 03. 2020. godine!!!

Zahvalan sam Edinu Zećiroviću, Jahji Fehratoviću, ambasadoru Turske i ministru Đordjeviću, sto su presudno uticali da natjeramo ove lokalne ‘sile’ da rade u interesu građana!!!

– Ovim se konacno stiču uslovi da se počne sa radom!

– Hairli!!!

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img