Home Rubrike Vijesti Uskoro kreće “Pazarska liga šampiona”

Uskoro kreće “Pazarska liga šampiona”

919

Ideja da se navijači fudbalskih klubova italijanske Serije A okupe i osnuju mini takmičenje, tako što će rivalstvo sa društvenih mreža prenijeti na travnatu površinu novog terena na Rekreacionom centru izazvala je veliku pažnju svih, ali i ogromno interesovanje. Od marta mjeseca prerasta u Prvu novopazarsku Ligu šampiona.
Naš grad dobija nešto što niko u državi nema, niti je imao do sad na ovom nivou. Veliko interesovanje vlada kako među takmičarima tako i među ljubiteljima fudbala u našem gradu koji vole i prate evropski fudbal, jer se ljubav prema klubu konačno prenijela i na teren. Počinje 07. marta, a trajaće sve do 19. aprila. Liga će se igrati vikendom (subota i nedelja), a biće i par vanrednih kola.
U ligi će učestvovati 12 ekipa i to navijači Barselone, Real Madrida, Mančester Junajteda, Liverpula, Arsenala, Čelzija, Borusije Dortmund, Milana, Lacija, Intera, Juventusa i Rome.

Pravilo je da ne mogu nastupati aktivni fudbaleri saveznog ranga Superlige, Prve lige i Prve Futsal lige Srbije, ali isto tako i trećeg ranga takmičenja – Srpske lige. Mnogima je liga ispunila san da zaigraju u dresu svog voljenog tima pa makar se to radilo i o nastupu na ovom nivou. Organizacioni odbor Lige čine mladi i perspektivni momci iz našeg grada: Altin Grbović, Admir Muslijević, Zijad Došljak, Haris Dragolovčanin i Adnan Osmanović. Druženje i humanitarni karakter uz najvažniju sporednu stvar na svijetu glavni je cilj ovakvog vida takmičenja, što je prepoznao ogroman broj ljubitelja najpopularnijeg sporta.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

Previous articleČlanovi Centra za nenasilničko ponašanje poslali jasnu poruku: Rat nikome nije donio dobro
Next articleU haremu Begove džamije klanjana dženaza akademiku Filipoviću