Home Rubrike Vijesti Skupstina Grada Novog Pazara – Budžet smanjen, usvojen LAP zapošljavanja

Skupstina Grada Novog Pazara – Budžet smanjen, usvojen LAP zapošljavanja

345
0

Skupština Novog Pazara razmatrala je na današnjoj sjednici izmjene i dopune planova generalne regulacije za nekoliko naselja, planove rada javnih ustanova za 2020. godinu, kao i Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Tim dokumentom predviđeno je izdvajanje 22 miliona dinara iz budžeta grada za zapošljavanje ukupno 150 osoba, od kojih će 20 biti u sklopu programa stručne prakse, dok će 130 biti angažovano na javnim radovima.

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek kazao da je Lokalni akcioni plan realan i sprovodljiv ali da nije dovoljan. Dodaje da se kroz inovativne mjere mora doći do rješavanja konkretnih problema kakav je migracija mladih.

Odbornik Admir Muratović zamjera što su sa Dnevnog reda na samom početku izbačene dvije važne tačke, Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju grada Novog Pazara kao i Plan Godišnjeg programa mjera i radova na smanjenju rizika od poplava. Osvrnuo se i na dodavanje takčke o prvom rebalansu budžeta, kazavši da za tako važnu tačku nije dato vrijeme da se izanalizira kako treba, već se o tako važan dokumentu  raspravljalo nakon samo par minuta.
O ekonomskom razvoju Novog Pazara govorio je odbornik SPP-a gospodin Redžović koji kaže da se ciljevi gube, i da su posljedice katastrofalne zato što nije profesionalan pristup ovom problemu.

Odbornica Semrija Smailović je ukazala na problem zapošljavanja kod osoba sa invalididtetom, osoba romske populacije kao i o osoba starijih od 40 godina.

Odbornik Zećirović dodaje da je akcioni plan za zapošljavanje poražavajući jer ostavalja prostor za zloupotrebu i nepotizam.

Odbornici raspravljali i o Strategiji bezbijednosti saobraćaja na putevima kojoj je planirano da Novi Pazar bude među pet najsigurnijih gradova u Srbiji i da do 2025. godine bude prepolovljen broj poginulih i teško povređenih u saobraćaju, u odnosu na 2015. godinu.

 

Previous articleOdržana tribina o bezbjednosti u saobraćaju
Next articlePoruka iz Berlina: SPP je politički bajrak slobode u Sandžaku