Predstavnici opštine Prijepolje i ove godine primili porodice ubijenih u Štrpcima.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

 Kao i zadnjih jedanaest godina i ovog 27. februara najviši predstavnici Opštine Prijepolje predvođeni predsjednikom Dragoljubom Zindovićem primio je porodice otetih i ubijenih putnika u Štrpcima. Poručio da proces ide sporo i traje dugo, te da se iskreno nada da će se svi odgovorni za takvo zlodjelo uskoro procesuirati.

“Sudski procesi idu presporo i traju predugo. Lokalna samouprava ne može da utiče da dužinu i sudbinu tih sudskih procesa, ona može samo jeste da stalno podsjeća na taj zločin, kako to nikada ne bismo zaboravili. Da odamo dužnu poštu našim nevino nastradalim sugrađanima i da se nadamo da će se svi odgovorni za to zlodjelo procesuirati”, kazao je Zindović.

Ispred porodica žrtava Nail Kajević kaže kako su direktni nalogodavci  iz samog tadašnjeg policijskog i državnog vrha. Poručio da se nada da će se bar posmrtni ostaci naći, kako bi duše konačno našle svoj smiraj.

“Cijeli događaj je zamišljen tako da ne postoji žrtva, pa onda tako nema ni događaja. Sav naš napor sve ove godine svodi se na to da se to zlodjelo procesuira. Glavni naručioci i organizatori ovoga su još uvijek nedodirljivi kao i željeznica koja je skinula dio tajnosti sa dokumentacije, a onaj dio gdje se ogleda njena odgovornost nije se skinula i to je i dalje ostalo tajno. Ono što još mi očekujemo jeste to da se i ti posmrtni ostaci nađu, kako bi duše naših pogiunulih konačno našle svoj smiraj”, istakao je Kajević.

Predsjednik opštine Dragoljub Zindović porodicama je uručio novčanu naknadu.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img