Home Vijesti Održana tribina o bezbjednosti u saobraćaju

Održana tribina o bezbjednosti u saobraćaju

263
0

U prepunoj Sali Kulturnog centra Novog Pazara, održana je edukativnu tribina o bezbjednosti u saobraćaju koju su organizirali Savjet za bezbjednost saobraćaja Grada Novog Pazara i Agencija za bezbjednost sadržaja R. Srbije.

Načelnica saobraćajne policije Grada Novog Pazara posavjetovala sve mlade da se paze jer su mete u saobraćaju i vozači i pješaci.

„Kao majka dva tinejdžera vaših godina, mogu vam reći da vodite računa jer život je najvažniji. Zaista je istina da jedna sekunda menja sve. Um na drum, trebate nam živi i zdravi“, kazala je Irma Kolašinac.

Na tribini, osim nadležnih iz Agencije za bezbjednost, saobraćaja govorila je i televizijska voditeljka Dea Đurđević koja je prošle godine preživela saobraćajnu nesreću u Beogradu. Za našu televiziju, gospođica Đurđević je istakla da svi mislimo da se nama to ne može desiti a zapravo smo svi potencijalne mete jer nismo obazrivi.

„Ovo je tribina za sve srednjoškolce jer će oni biti budući učesnici u saobraćaju. Svi smo mi potencijalni učesnici i mete. I sami ste vidjeli šta se desilo vašoj sugrađanki prije neki dan, na svu sreću ona je dobro kao i njeno dijete. Ona je bila pešak, učesnik u saobraćaju, isto kao i ja. Želimo da skrenemo pažnju, koliko samo jedna sekunda može nekome upropastiti ceo život. I ja i gospođa smo posle nesreće i svega dobro ali kada bi svi pazili onda ne bi postojao razlog za strah. Svi moramo obratiti pažnju, posebno mladi, koji nemaju iskustva. Sve kroz druženje je lakše, pa i prenijeti im korisna iskustva i savjete“, kazala je Dea.

Ovakvim tribinama i samom kampanjom “Um na Drum“ Agencija za bezbjednost saobraćaja obraća se mladim ljudima, sloganom i njima razumljivim porukama, jer želi da se što više približi toj ciljnoj grupi. Sa posetiocima tribina diskutovalo se o značaju vezivanja pojasa, štetnosti upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, opasnostima koje donosi brza vožnja i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i o iskustvima koja su prisutni imali u saobraćaju.

SANA