Home Vijesti Sanacijom puta riješen višedecenijski problem mještana naselja Zakut u Brodarevu

Sanacijom puta riješen višedecenijski problem mještana naselja Zakut u Brodarevu

260
0

Predstavnici lokalne vlasti u Prijepolju koriste svaki sunčan i dan bez padavina kako bi rješavali brojne probleme građana od kojih su najveći oni infrastrukturni. Naša ekipa boravila je jučer u Brodarevu na mjestu koje se zove Zakut, gdje su za vikend završeni radovi na sanaciji puta koji mještane tog naselja spaja sa urbanijim dijelom Brodareva, a koji je do sada usljed sezonskih kiša bio u katastrofalnom stanju. Niko, kažu mještani, ovdje nikad nije došao niti mašinom da bar put povalja, kako bi se mogli povezati sa urbanim dijelom opštine. Uskoro se bliže izbori, podvlače mještani, pa onako kako su ih pojedinci pomogli, istom će mjerom uzvratiti.

U planu je i završetak radova na kanalizacionoj mreži, a u skorijoj budućnosti i asfalt je u planu. Ovom sanacijom olakšao se odlazak u školu i za tridesetak đaka.

Zadovoljstvo građana primarni je cilj lokalne samouprave, ističu njeni predstavnici. Predsjednik opštinskog odbora SPP-a u Prijepolju Samir Tandir poručio da svi ljudi koji imaju poteškoće u svojim naseljima nađu za shodno da se jave organima lokalne samouprave.

Predsjednik mjesne zajednice Brodarevo navodi da će i u narednim danima biti sprovedena sanacija i na drugim seoskim putevima koji gravitiraju na području ove mjesne zajednice.

Kompletnu reportažu pogledajte u večerašnjem izdanju Teme Dana na STV.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA