Home Rubrike Vijesti Počela rekonstrukcija mosta u Šarampovu

Počela rekonstrukcija mosta u Šarampovu

782

Počela je rekonstrukcija šarampovskog mosta, najveća investicija u posljednjih deset godina u opštini Prijepolje. U okviru projekta sanacije i rekonstrukcije počelo je rušenje. Naime, prvo „polje“ sa šarampovske obale već je uklonjeno i očekuje se, prema riječima stručnjaka, da sada radovi znatno brže napreduju. Obavljeno je veoma zahtjevno izmještanje instalacija, prije svega vodovoda , jer je u pitanju snabdijevanje vodom cijelog grada. Noseći stubovi mosta nisu srušeni, već su posebnim građevinskim tretmanom ojačani. Sav materijal sa gornjeg dijela mosta koji se ruši, biće iskorišten za stazu koja se pravi u okviru obaloutvrde. U međuvremenu su urađeni i kalupi, a pošto je projektovano i potpuno novo rješenje kad je riječ o uključivanju vozila sa magistralnog puta na most, ovaj dio grada dobiće savremenu saobraćajnicu. Iz Odjeljenja za investicije opštine Prijepolje ističu da se, pored mosta koji će uskoro zablistati u novom ruhu, radi i na regulaciji 600 metara dugog dijela ispod mosta, a pored rijeke Lim, gdje će se dobiti pješačka staza široka 4 metra sa obalnim zidom, pa će građani moći da uživaju u šetnji na samoj obali rijeke Lim.

Кomisija za javnu nabavku u otvorenom postupku za Projektovanje i izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji mosta preko Lima po sistemu „ključ u ruke“, dodijelila je posao Grupi ponuđača koju čine „Novi Pazar put i MPP „Jedinstvo“ Sevojno, a podizvođač je DB Inženjering Beograd.

Ukupna vrijednot posla je 215 miliona i 955 hiljada dinara sa rokom izvođenja od 365 kalendarskih dana od dana stupanja na snagu ugovora. Ako sve bude prema ovom dokumentu, šarampovski most u novom ruhu biće ponovo u upotrebi ovoga ljeta.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO : SANA

 

Previous articleBokserski klubovi u Novom Pazaru dobili donaciju u vidu neophodne opreme
Next articleDebata u organizaciji MOKa