Home Rubrike Vijesti Održano edukativno predavanje u organizaciji kompanije DOCLOOP Servis Moj-eRačun

Održano edukativno predavanje u organizaciji kompanije DOCLOOP Servis Moj-eRačun

815

U Hotelu Tadž u Novom Pazaru danas je održano edukativno predavanje u organizaciji kompanije DOCLOOP (doklup) Servis Moj-eRačun. Predstavnicima kompanija, malih i srednjih preduzeća predstavljeno je elektronsko poslovanje i prednosti elektronske razmjene dokumenata između pravnih lica kao i pravnih lica i državnih tijela.

“Ovakve edukacije jesu namjenjene svim pravnim licima što možemo vidjeti i po polaznicima. Imamo polaznike iz privatnog ali i javnog sektora. Na osnovu toga, upravo žele da se upoznaju na koji način treba da prilagode svoje poslovanje a kako bi bili u skladu sa svim zakonskim promjenama koje nas očekuju”, kazao je Nenad Solujić.

Usvajanjem Zakona o elektronskom dokumentu krajem 2017. elektronski računi su u potpunosti izjednačeni sa papirnim računima. Očekuju se zakonske izmjene u narednom periodu prema kojima će svi privrednici poslovati na ovaj način, što će doprinijeti njihovom rastu, razvoju i poboljšanju njihove konkurentnosti na tržištu.

“Postoji velika zainteresovanost na prelazak ovakvog poslovanja. Privrednici jednostavno žele da se upute u sve nove izmjene. Zaključak tome jeste da je ovo već šezdeseta edukacija u Srbiji a treća na teritoriji Novog Pazara”, završava gospodin Solujić.

Zahvaljujući predstavnicima kompanije DOCLOOP Servis Moj-eRačun privrednici Novog Pazara obučeni su za samostalno upravljanje procesima izrade, slanja, primanja i obrade elektronskih računa u skladu sa važećim Zakonima Srbije i svim polaznicima je na kraju predavanja uručena potvrda o uspješno završenoj edukaciji.

SANA

Previous articleZgrada opštine Prijepolje uskoro dobija savremenu unutrašnjost
Next articleBokserski klubovi u Novom Pazaru dobili donaciju u vidu neophodne opreme