Home Vijesti Riješeni imovinsko-pravni odnosi i pitanje imovine Doma na RJ Godovski put u...

Riješeni imovinsko-pravni odnosi i pitanje imovine Doma na RJ Godovski put u Tutinu

627
0

Poslije više od 15 godina riješeni imovinsko-pravni odnosi i pitanje imovine Doma na RJ Godovski put, te ispunjeni uslovi za izradu projektno-tehničke dokumentacije i kompleksa novih objekata Doma u Godovu. Direktor Doma za lica ometena u razvoju nam je rekao da je to posljedni korak pred rešavanja historijskog problema za Dom ali i Tutin.

“Sa zadovoljstvom obaveštavamo javnost da smo danas rešili dugogodišnji problem imovinsko pravnih odnosa, tačnije da je Dom postao vlasnik parcele na Godovskom putu gdje je planirana izgradnja novih domovskih objekata. Svakako na osnovu dobro poznatih dogovara sa resornim ministrom gospodinom Đorđevićem i državnim sekretarom Zaimom Redžepovićem, ulazimo u završnu fazu kada ćemo raspisati nabavku za izradu projektno tehničke dokumentacije i pokušati da rešimo historijski problem naših korisnika i svakako omogućimo njima bolje uslove za boravak a kolegama bolje uslove za rad. Raduje me da sam dio ovog kolektiva, zahvaljujemo se svima koji su pomogli da se ovaj problem reši.”

Podsjećamo da je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posjetio Tutin u januaru i potvrdio realizaciju ovog projekta.

SANA