Održana konferencija za medije u okviru projekta “Budimo pripremljeni”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Danas je u prostorijam PU Novi Pazar održana konferencija za medije u okviru projekta “Budimo pripremljeni”. Načelnik Odjeljenja za vanredne situacije pri Policijskoj upravi u Novom Pazaru, Darko Belić izjavio je danas da je Vatrogasno-spasilačka jedinica znatno opremljenija jer se dosta uložilo u sredstva za nabavku nove opreme.

“Do sada su nabavljena tri vatrogasna vozila za gašenje požara i nekoliko terenskih, koja se koriste u slučaju poplava i šumskih požara. Ministarstvo sagledava problematiku gašenja požara u višespratnicama i sigurno će uložiti dodatne napore na opremanju naše jedinice”, ističe Belić.

U sklopu projekta biće organizovane zajedničke obuke, treninzi i pokazne vježbe za zaštitu i spašavanje u slučaju požara ili poplava, rekao je Belić.

“Biće sprovedena i kampanja informisanja stanovništva o rizicima od nepogoda, kao i brojne aktivnosti za unapređenje znanja djece o ponašanju tokom vanrednih situacija”, rekao je Belić.

Projekat realizuju MUP Srbije i Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore (FORS Montenegro), a u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore.

“Nadamo se da ćemo uspeti da makar malo doprinesemo unapređenju rada službi zaštite i spašavanja Srbije i Crne Gore i da ćemo to uraditi na korist građana”, dodaje Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegro.

Pored Novog Pazara, u projekat su uključeni i Raška, Sjenica, Tutin, Berane, Bijelo Polje, Žabljak, Nikšić, Petnjica, Pljevlja i Šavnik.

Cilj projekta je jačanje institucija Srbije i Crne Gore za prevenciju i brzo reagovanje u slučaju požara i poplava.

Projekat “Budimo pripremljeni” trajaće 18 mjeseci. Ukupna vrijednost je oko 423.000 evra, od kojih je preko 359 hiljada iz IPA fondova Evropske unije.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img