Grafiti mržnje “Srbima srpsko” na prostorijama Internacionalnog univerziteta u Beogradu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U ponedjeljak, 17.02.2020. godine, neradnog dana povodom Dana državnosti R. Srbije na prostorijama Predsjedništva Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru u Beogradu osvanuo je grafit ispisan crvenom bojom “Srbima srpsko”, koji očito ima za cilj da pošalje prijeteću poruku osnivačima ovoga Univerziteta ali i svima onima koji na njemu rade.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru je institucija u kojoj se školuju i rade pripadnici svih nacionalnosti i koja od svog osnivanja baštini multikulturalnost, slobodnu misao, slobodu riječi uz poštovanje svih različitosti .

Uprava Univerziteta smatra da je ovim činom iskazana mržnja prema osnivačima ovog Univerziteta, a samim tim i prema muslimanima u Srbiji te da ovakav postupak čini da se muslimani u Srbiji osjećaju nebezbjedno i nesigurno.

Uprava Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru užasnuta je ovakvim postupkom i poziva nadlježne organe da pod hitno reaguju i preduzmu sve zakonske mjere u nadi da će se počinioci ovog sramnog djela naći pred licem pravde za govor mržnje izražen u formi grafita.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img