Home Vijesti Atletičari Novog Pazara neprikosnoveni na državnom i balkanskom prvenstu

Atletičari Novog Pazara neprikosnoveni na državnom i balkanskom prvenstu

736
0

Nakon velikih uspjeha mlađih takmičara AK Novi Pazar, potvrđeno je da je trener Rifat Ziljkić sa svojim timom i takmičarima neprikosnoven u državi ali i regionu. O rezultatima Elzana Bibića čuo je svijet, ali mnogi nisu za mlade naraštaje koji tek dolaze.
Atletičarke Novog Pazara Saima Murić i Lenka Nikolić osvojile su zlatne medalje drugog dana takmičenja na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore i juniorke u Beogradu. Poslije trijumfa na 1.500 metara, Murić je bila bez premca i na dionici od 800 metara sa 2:13,70 minuta. Nikolić je pobijedila na 3.000 metara vremenom od 10:17,44 minuta.

Trener Ermin Ziljkić ističe da je najbolja škola za ove mlade atletičare to što se takmiče u konkurencijama sa po nekoliko godina starijim takmičarima. To ih ne sprečava da budu zlatni, srebrni ili bronzani.

Prvi čovjek AK NP Rifat Ziljkić ističe da su se poslije tri sjajna seniora pojavili izdanci mladosti koji obećavajau da će biti krem atletske elite u državi.

Podsjećamo, jedinu zlatnu medalju reprezentaciji Srbije sa minulog balksanskog prvenstva donio je Elzan Bibić u trci na 1500m.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO SANA