Home Rubrike Vijesti U Novom Pazaru obilježen dan djece oboljele od raka

U Novom Pazaru obilježen dan djece oboljele od raka

451
0

I ovog 15. februara pod sloganom “Mnogo je važno da zagrliš snažno” u Srbiji je obiljeležen Svetski dan djece oboljele od raka. Novi Pazar je tradicionalno dio NURDOR-ove organizacije ovih manifestacija i uličnih akcija pa je tako bilo i ove godine. Srbija nema konkretne podatke o broju djece oboljele od raka ali statistika pokazuje da jedno dete svakoda dana oboli od ove opake bolesti.

“Svakog dana jedno dijete oboli od raka anaše je da ukažemo na taj problem. Ova manifestacija jeste cilj da se pokaže da nisu sami u toj borbi i da se probudi svijest kod našeg naroda i da im izađemo u susret. Nisu sami i samo neka budu jaki, i kao što glasi slogan, zagrli snažno”, kazao je Damir Rovčanin iz NURDOR organizacije.

Tačno u 13h u nebo je u cijeloj Srbiji pušteno zlatno srce kao simbol ljubavi prema djeci koja boluju od raka a poruka malih boraca u ovoj bitci jeste da je podrška porodice i prijatelja najvažnija.

“Moje ukupno lečenje je trajalo 2 godine, imao sam 2. operacije na mozbu, 8 hemoterapija i 31.zračenje. Nije bilo lako ali je bitna psihološka podrška porodice i prijatelja. U ovoj borbi, moji roditelji su bili uz mene i sam sebi sam dao zadatak da moram da pobjedim ovu borbu. Uspio sam u tome. Kakve su vam misli, takav vam je i život”, dodaje Enes Bajramović.

Na šetalištu u Novom Pazaru uz muziku i razgovor sa građanima članovi Nurdor-a organizacije prodavali su šolje, magnete, bedževe, društvene igre i različite suvenire čijom prodajom se prikupljao novac za djecu oboljelu od raka.

SANA

Previous articleU Hadži Hasan džamiji u Pljevljima i danas se plaćaju računi za struju
Next articlePojačana kontrola saobraćaja do 23. februara