Sutra na gradskom šetalištu obilježavanje dana djece oboljele od raka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svakog 15. februara u svijetu se obilježava Dan djece oboljele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja djece oboljele od raka – NURDOR, tradicionalno će organizovati skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije.

U Novom Pazaru, centralna manifestacija biće organizovana na gradskom šetalištu, od 12 do 14 časova.

Usled nestašice helijuma koji je neophodan u medicinske svrhe, ove godine neće biti puštani zeleni baloni podrške. Tačno u 13 časova, pod sloganom “Zagrli snažno!”, mladi izlečeni od raka i njihovi roditelji simbolično će poslati jedno srce i svi zajedno mnogo zagrljaja podrške za sve mališane koji se leče od raka, kaže se u saopštenju.

NURDOR godinama, uz pomoć prijatelja i donatora, radi na tome da sektor pedijatrijske onkologije u Srbiji bude unapređen i nalik onima u razvijenim zemljama Evropske unije. Tokom 16 godina rada uložena su značajna sredstva u opremanje hemato-onkoloških odeljenja u celoj zemlji i u modernu medicinsku opremu.

Pored toga, ono što takođe godinama pokušavaju da unaprede jeste odnos društvene zajednice i javnosti prema problemima sa kojima se susreću deca obolela od raka i njihove porodice. U protekloj godini NURDOR je značajno radio na ovom pitanju, posebno kroz kampanju “Pruži korak” u kojoj je učestvovalo više od 560.000 ljudi i preko 60 donatora. Obezbeđeno je pola miliona evra za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img