Home Rubrike Vijesti Slučaj ubistva Fahrudina Skarepa još uvijek čeka svoj epilog

Slučaj ubistva Fahrudina Skarepa još uvijek čeka svoj epilog

821

U A1 Media centru održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Jusuf Skarep, otac ubijenog Fahrudina Skarepa, te Naser Bakić ispred NVO Zambak. Prošlo je više od dvije godine kako je na Fahrudina Skarepa koji se tada nalazio u mjestu Dolovo nadomak Tutina pucao tada policijski službenik Rajica Beloica nanijevši mu smrtonosne povrede hicem u glavu. Više je od godinu dana kada je posljednji put govoreno o ovom nemilom događaju, a do danas izdešavale su se čudne stvari. Djelo ubistvo iz člana 113 za koje je zaprijećena kazna 5-15 godina prekvalifikovano je u djelo ubistvo na mah iz člana 115 za koje je predviđena kazna 2-8 godina zatvora.

U međuvremenu, kod oca ubijenog Fahrudina Skarepa dolazila su dva čovjeka i nudili novca koliko želi da se ovaj slučaj obustavi.

Nakon toga, desio se slučaj da je gospodinu Jusufu Skrepu, kako kaže, falsifikovana izjava na sudu, na kojem, dodaje, niti je kad bio pozvan, niti je kad prisustvovao.

Otac ubijenog Fahrudina tvrdi da je nekoliko dana prije smrti njegovog sina razgovarao sa njim, gdje mu je rahmetli Fahrudin rekao da ga je tadašnji načelnik tutinske policije Nermin Zećirović ponudio da u talu švercuju, što je ovaj odbio. Smatraju da je to jedan od razloga ubistva Fahrudina Skarepa.

Jusuf Skarep progovorio i o stanju članova porodice otkako je Fahrudin ubijen.

Suđenje  Raici Beloici počeće 28. februara, rečeno je u Višem sudu u Užicu.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO –  SANA

Previous articleDr. Zukorlić: Cjelovita Bosna je mir Balkana
Next articleDr. Fehratović pozvao REM da reaguje – Ukinuti ili ograničiti rijaliti programe