Home Vijesti FK Jošanica na čelu sa Nenadom Grozdićem spremna za proljećni dio šampionata

FK Jošanica na čelu sa Nenadom Grozdićem spremna za proljećni dio šampionata

339
0

Mlad igrački kadar željan dokazivanja, stručnog rada i pobjedničkog entuzijazma pokazao je šta su mu namjere nakon što su u prvom kontrolnom duelu sa novim trenerom Nenadom Grozdićem na klupi protiv ekipe Bana iz Raške priredili petardu u mreži gostiju. Možda i ambicije uprave kluba nisu bile ogromne, premda da je prevashodno bitno na vrijeme obezbijediti opstanak, ali trener Grozdić vjeruje da ovi mladi momci mogu mnogo više od toga. Zato ih je i okarakterisao snažnim i poslušnim momcima punim pobjedničke energije, pa je, prvo što je uradio na klupi, taktiku okrenuo na presing i agresivniju igru.

Dugogodišnji kapiten, naš poznati internacionalac Edin Beko Ferizović na mjestu je pomoćnog trenera. Ističe da ga raduje to što je Grozdić na trenerskoj poziciji, jer će se, dodaje, najbolje razumjeti i znati nositi sa onim šta mladi igrači žele. Trenira se dva puta dnevno, a već su prvi rezultati dali plodove u kontrolnom duelu protiv Bana iz Raške.

Među igračima koji će braniti boje Jošanice ove sezone je i talentovani golman Jasmin Koč koga svi dobro znaju iz epizode pruženih partija u FK Novi Pazar. Jošanica je uvijek bila i ostaće, ističe Koč, kao jedna velika porodica.

Cijelu reportažu sa treninga FK Jošanica pogledajte u večerašnjem izdanju emisije Iz svijeta sporta.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA