Organiziran kviz općeg znanja za učenike i učenice Medrese “Gazi Isa-beg”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Islamska zajednica u Srbiji i Medresa „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru organizirali su kviz općeg znanja za sve učenike i učenice Medrese „Gazi Isa-beg“.

Nakon dodjele nagrada za prva tri mjesta u takmičenju, Uprava Medrese nagradila je i sve učenike i učenice koji su ostvarili skroz odličan uspjeh u prethodnom polugodištu i u prethodnim godinama kao i one učenike i učenice koji nisu napravili nijedan izostanak u prethodnom periodu.

Kvizu je prisustvovao i predsjednik Mešihata IZ-e, muftija dr. Mevlud ef. Dudić. U svom obraćanju muftija Dudić je istakao da su učenici pokazali visok stepen ozbiljnosti i odgovornosti.

“Želim da vam čestitam, budite ponosni i ne bi vas bilo sramota bilo gdje da se pojavite, da učestvujete jer pokazujete ozbiljnost, stabilnost i svakako znanje koje posjedujete. Posebno me raduje da učenici i učenice naše medrese su i dalje bakljonoše srednjoškolskog obrazovanja.”, istakao muftija Dudić.

Uprava Medrese „Gazi Isa-beg“ zadovoljna kako je sve proteklo. Istakli da je čovjeku naređeno da napreduje, da se usavršava i da uvijek ide prema uzvišenim ciljevima.

“Ovo je metoda vrednovanja i mi želimo da vrednujemo po kvalitetu, jedno društvo, jedna zajednica koja vrednuje pojedince i pojave po kvalitetu ona ima svijetlu budućnost, to je ono što smo mi demonstrirali danas ovdje. Želimo da pošaljemo poruku i ostalim učenicima koji nisu na istom stepenu znanja da je to put kojim trebaju da idu a također i da pošaljemo poruku našem društvu u cjelosti.”, naglasio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

“Medresa posvećuje jako puno pažnje organiziranju vannastavnih aktivnosti i svakako da se temeljno obrazovanje ne može svoditi na jednu oblast, tipa islamsku ili neku drugu, ono mora biti sveobuhvatno, opće. Mi u Medresi zaista i težimo da od učenika i učenica medrese oformimo kompletne ličnosti, obrazovane iz apsolutno svih oblasti. Za Medresu je ovo danas jako radostan dan zato što smo imali na jedan način prezentaciju znanja od strane učenika a sa druge strane iskoristili smo priliku i da nagradimo naše najbolje učenike.”, istakla prof. Misala Pramenković.

Učesnici zahvalni što im Medresa daje priliku da se takmiče u znanju, istakli da se nadaju da će ovakva takmičenja postati tradicionalna.

“Hvala Allahu dž.š. naša ekipa je danas osvojila 1. mjesto, nismo toliko očekivali ali Hvala Allahu koji nam je to podario. Ovo je veoma bitno za nas jer mi u Medresi pored sticanja islamskog znanja, stičemo i znanje iz ostalih nauka, bilo da je opća kultura ili neke društvene nauke i zaista sam ponosna što sam dio ove škole i što sam upisala ovu školu.”, naglasila učenica Medrese “Gazi Isa-beg”.

“Za nas jer bitno što imamo priliku da širem auditorijumu možemo da pokažemo da Medresa nije škola gdje se stiče samo islamsko znanje, već se stiče znanje iz raznih oblasti i možemo da pokažemo koliko uz pomoć naših profesora stičemo korisnog znanja koje će nam u budućnosti sigurno koristiti. Iskreno nismo očekivali drugo mjesto jer smo na prošlom takmičenju bili 7-8 a protivnici su kao i uvijek bili na visokom nivou.”, istakao učenik Medrese “Gazi Isa-beg”.

Prvo mjesto osvojila je grupa odjeljenja IIIb-2, drugo mjesto osvojila je grupa odjeljenja III-2 i treće mjesto osvojila je grupa odjeljenja IVa.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img