Home Vijesti Zaseok Vrapci odsječen od svijeta

Zaseok Vrapci odsječen od svijeta

348
0

Sedam je dana kako je Opština Sjenica proglasila vanredno stanje usljed nevremena. Međutim, ni sedam nakon toga prema zaseoku Vrapci, kako ni prema drugim udaljenim selima, nijedna mašina za čišćenje snijega nije prošla. Petnaest domaćinstava odsječeno je od svijeta.

Zaseok Vrapci udaljen hiljadu i po metara od glavnog puta koji je očišćen prije dva dana. Nijedna mašina nije došla očistiti put kojeg su inače mještani sami asfaltirali. Primjer, kažu, lošeg funkcionisanja lokalne samouprave.

-Lokalna samouprava sa svojim mašinama je siromašna i skromna a nemaju para pa ni privatnici neće bez novca da rade. Situacija je takva kakva jeste da mi danas  imamo neočišćen zaseok Vrapce, zaseok prema Milevićima, kaže Veroslav Karličić.

 

Sav snijeg sa Golije vjetar je svalio u ovo selo, a zadnje je u redu da bude očišćeno. Teško da će i ta jedna mašina koja ovdje dođe sve brzo očistiti. Opština ih nije nabavljala os 2006.-te godine osim što je ukrasila vozni park s luksuznim automobilima. Za Sjeničku kuću uloženo je million eura a sto hiljada je trebalo za nabavku barem dvije mašine da se ne govori o tome kako ovaj kraj mora imati najsavremeniju opremu koje naravno nema.

Činjenica je da je ta Sjenička kuća koju više nikada neću spominjati koštala mnogo para. Daj Bože da bude funkcionalna, ali neophpdne sui  te inženjerijske mašine na Pešteri. Stalno kukamo da nismo u stanju kad padne snijeg održavati lokalne, nekategorisane puteve. Vozni park Opštine broji nekih devet vozila i više goriva oni potroše tokom mjeseca nego naša Direkcija za urbanizam koja te lokalne puteve. Da je malo neko vodio računa o građanima i održavanju ovih puteva i svaka buduća vlast trebala bi imati u planu da pojača vozni park kako se ne bi suočavali s problemima koje imamo danas, kaže Karličić

 

A u selu živi i deda od 94 godine sa svojim unukom. Bukvalno zatrpani.

 

Snijeg je veliki, ne može se nigdje još je ojužilo pa propušta i dodatno otežava. Baš teško. Nema nikakva prodavnica. Najbliža je tri kilometra od kuće

I dok je vanredno stanje idalje na snazi, predsjednik Opštine Sjenica na putu za Njemačku. Njegovi žitelji ostavljeni na milost i nemilost.