U Kulturnom centru realizirana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Kulturnom centru u Novom Pazaru realizirana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Kao i tokom svake akcije i ovog puta zadovoljavajuć odziv. Uslijedio apel svim građanima, pogotovo onima sa negativnim krvnim grupama da dobrovoljnim davanjem krvi pokažu humanost, jer nikad ne znamo kada će nama ili nekom nama bližnjem zatrebati krv.

“Jako smo zadovoljni današnjim odzivom, pa ovom prilikom pozivamo građane da se i dalje odazivaju ovakvoj humanoj akciji. I dalje su nam potrebne nulta i ostale negativne krvne grupe. Nadamo se da će ovakav odziv biti i ubuduće”, istakla Dr. Marija Stošić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Građani još jednom pokazali visoku svijest prema ovoj potrebi. Jedan od redovnih davaoca krvi je i Haris Dragolovčanin, koji ovom prilikom poručuje da nikad ne znamo kome možemo spasiti život, ali da dobrovoljno davanje krvi veoma pozitivno utiče i na naš organizam.

“Jedne prilike užem članu moje porodice trebala je krv. Kada sam otišao u Zavod za transfuziju rekli su mi da moram naći pet ljudi koji će dati krv u zamjenu za onu meni potrebnu. Kada sam rekao da sam dobrovoljni davaoc, provjerili su u sistemu i onda krenuli u realizaciju mog problema. Hvala Bogu, krv na kraju nije ni trebala, ali želim da kažem da nikada ne znate kada ćete i kako nekome spasiti život. Još jedan veliki plus je što dobrovoljno davanje krvi pozitivno utiče na vaš organizam, ja sam živi svjedok tome“,  kaže sportista Dragolovčanin.

Svi dobrovoljni davaoci krvi su mogli biti dio akcije u periodu od 10 do 15h.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO – SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img