Home Rubrike Vijesti Reakcija OO SDP u Prijepolju na izjave drugih odbornika

Reakcija OO SDP u Prijepolju na izjave drugih odbornika

830
0

Povodom emisije „Utisci odbornika nakon završene Skupštine Prijepolje“ emitovane 5. februara 2020. godine na Sandžak Televiziji, u kojoj su objavljene izjave odbornika Skupštine Prijepolje, našoj redakciji obratila se SANDŽAČKA DEMOKRATSKA PARTIJA – OPŠTINSKI ODBOR PRIJEPOLJE, reagiranjem koje prenosimo:

– U senci predstojećih izbora na sednici Skupštine opštine Prijepolje održanoj 05.02.2020.g. izostala je rasprava o temama koje su bile na dnevnom redu, dok su članovi Opštinskog veća, kao i predsenik Opštine, vrlo neprimerenim političkim govorima širili mržnju i podele kod građana Prijepolja.

Dok je jedan član Opštinskog veća nazivao sunarodnike otpadom, drugi je branio veru od, navodnog, agresivnog ateizma. Sigurni smo da građani opštine Prijepolje nisu zaboravili Bajramske svečanosti tokom devedesetih godina koje smo mi organizovali i sami finansirali. Tada su se krili oni koji sada o svečanostima govore, a na takozvane Bajramske akademije su počeli da dolaze kada su one postale političke promocije Stranke pravde i pomirenja i kada to plaćaju građani u astronomskim iznosima, o čemu smo se izjasnili da smo izričito protiv. U Budžetu za ovu godinu predviđeno je 900.000 dinara za tri Bajramske akademije, dve koje finansiraju preko Doma kulture i jednu preko Turističke organizacije.

Valjda su, u želji da izvuku što više novca, zaboravili da u toku godine imamo samo dva Bajrama.

Smatramo da je u Budžetu opredeljen sasvim dovoljan iznos kojim se pomaže rad verskih zajednica i koje treba da organizuju svoje svetkovine kako to priliči veri, bez politike i političkih govora.

(Kraj)

Sandžak Televizija je uvijek bila i ostala objektivna i otvorena za sva mišljenja. Nikada naša intencija nije bila zastupanje stava-mišljenja jedne ili dijela političke scene, već smo kao medij trpjeli, na žalost, blokadu pojedinih političara. Zato nas raduje ovo obraćanje OO SDP-a u Prijepolju. Sandžak Televizija će ostati dosljedna novinarskim etičkim principima objektivnosti, profesionalizmu i izvještavanju o temama koje su od javnog interesa.

Previous articlePredsjednik Mešihata na tribini u Esbjergu
Next articleZavršena džematska fudbalska liga “Put sredine – Irfan Vatić 2019/2020”