Resor za sport SPP-a uspješno organizirao turnir u malom fudbalu i šahu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Resora za sport Stranke pravde i pomirenja u Tutinu se održao drugi po redu turnir u malom fudbalu i šahu. Okupio je predstavnike gradskih i opštinskih odbora stranke iz cijelog Sandžaka. Turnir je zvanično otvorio predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić.

Tom prilikom poručio da su oni ljudi koji kroz sport oblikuju svoj karakter naučili šta znači takmičiti se i juriti ka pobjedama, što je jedna posebna vrlina, poželivši da takmičenje protekne u fer i korektnoj borbi, onako kako nalažu vjerska i sportska načela.

Nakon uzbudljivih i neizvjesnih mečeva u grupnoj fazi takmičenja uslijedila su polufinala, gdje su se sastali u prvom meču ekipe Rožaja i Tutina, a u drugom meču ekipe Novog Pazara i Petnjice. Potpuno očekivano, prvo polufinale pripalo je ekipi domaćina, dok je drugi meč obećavao nešto uzbudljiviju predstavu. Sve ono što nije pošlo za rukom ekipi iz Novog Pazara u grupnoj fazi takmičenja, došlo je na naplatu u polufinalu. Izvanrednim golom iz slobodnog udarca mladog Izudina Ugljanina načeta je mreža Petnjičana, da bi uz dva ekspresna gola Sead Totić postavio rezultat od 3:0 za Novopazarce u prvom poluvremenu. Dugo čuvani džoker Sanel Stupljanin postavio je konačan rezultat od 4:0.

Nakon kratkog predaha uslijedilo je finale koje su gotovo svi prisutni priželjkivali od samog početka. Sudar dvije najozbiljnije i najbolje ekipe turnira – Tutina i Novog Pazara priredili su sjajan meč. Stekao se utisak da su Novopazarci bili bolji, jer su imali nekoliko šansi za gol, ali je nakon regularnog dijela meča na semaforu stajalo 0:0. Uslijedila je penal serija, gdje je briljirao golman Novopazaraca Nisad Redžović, pa su dvije odbrane uz tri data gola gostiju bila dovoljna za šampionski naslov ove godine. Novopazarce je predvodio poznati novopazarski fudbaler i sportski radnik Nazim Izberović.

Nakon turnira uslijedio je ručak i svečana dodjela pehara, medalja, te pojedinačnih priznanja za najbolje.

Za najboljeg golmana izabran je Dino Alić iz radova vicešampiona, za najboljeg igrača turnira proglašen je Vahid Ugljanin, dok je priznanje za najboljeg strijelca otišlo u ruke Alenu Mujeviću iz ekipe Rožaja.

Kada je šah u pitanju treće mjesto pripalo je Šaćiru Ćoroviću, dok su prvo mjesto podijelili Dalan Pašić i Ismet Pramenković, drugo mjesto pripalo je Almiru Ramdedoviću iz Petnjice.

Predsjednik OO SPP-a Tutin Zaim Redžepović obratio se prisutnima nakon svečane dodjele odličja. Poručio da je ovakav vid manifestacije mustra svima ostalima kako se na jedan bratski, fer i korektan sportski način demonstrira veličina jedne organizacije.

“Mladost i bratsko međusobno poštovanje naša su lična karta i ono čime se ponosimo. Danas su svi ponaosob pobjednici, jer je demonstrirano kako se bori i izgara na terenu, a opet poštujući protivnika i držeći se kao jedno. To je naše glavno načelo, a danas smo ga demonstrirali i u praksi”, kazao je gospodin Redžepović.

Predsjednik resora za sport SPP-a hadži Jonuz Džanković zahvalio se svima na odazivu i zaista, kako kaže, divnoj sportskoj smotri poručivši da svi oni koji su došli da isprate ovaj turnir imali su šta da vide. Još jedan segment djelovanja Stranke na koji svi trebaju biti ponosni.

Iz redova pobjednika iskusni Sanel Stupljanin istakao da je sretan zbog još jednog zlatnog odličja, te da su u finalu nijanse pripale Novom Pazaru. Čestitao organizatoru na predivnoj atmosferi, a svim igračima na fer pleju i korektnoj fudbalskoj predstavi.

Adnan Čuljević, iskusni fudbaler iz redova Tutina ostavio je dubok trag u tamošnjem fudbalu. Ove godine jedan od pojedinaca koji su ponijeli i najveći teret organizacije. Posebno podvukao da je cilj ovakvih okupljanja druženje i bratsko zbližavanje sa predstavnicima odbora iz drugih sandžačkih gradova.

“A može li biti ljepše da se sve desi uz najvažniju sporednu stvar na svijetu? Zaista sam sretan i ponosan. Iskreno, srebro sija ko zlato, jer danas smo svi pobjednici”, kazao je on.

Ekipa iz Petnjice prevalila je najduži put kako bi bila dio ovog velikog sportskog događaja. Igrač trećeplasirane Petnjice Ermin Muratović podvukao da se odavno nigdje nije osjećao bolje.

“Sretan sam što smo kao ekipa iz južnog dijela Sandžaka bili dio ovog turnira. Zadovoljan sam trećin mjestom. Pobjednicima čestitam na zasluženom zlatu. Mi smo kao jedno, oduvijek smo bili i zauvijek ćemo biti. Okupljeni smo oko jedne čiste i iskrene ideje i kao takvi ne možemo biti drugo do pobjednici, svaki od nas pojedinačno. Smatram ovo još jednom pobjedom Stranke pravde i pomirenja”, dodao je Muratović.

Sekretar Resora za sport SPP-a Emir Preljević sretan što je njegova ekipa došla do šampionskog pehara. Krupan zalogaj je bila organizacija ovakve smotre, ali na ponos i radost svih koji je osjećaju kao svoju.

“Jako je važno da je sve proteklo u duhu fer pleja. Ovakva sportska dešavanja i služe za međusobno upoznavanje, zbližavanje, i druženje. To je meni lično bitnije od bilo kakvog uspjeha ili pobjedničkog trona. Želim da se opet iduće godine svi skupa sastanemo i ovako lijepo družimo u nekom od sandžačkih gradova”, zaključio je Preljević.

Predsjednik političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratović sa zadovoljstvom je ispratio mečeve ovog turnira. Ovo je prava manifestacija mladosti, sportska i vanserijskog kvaliteta, poručio je on.

“Zaista sam sretan i ponosan kada vidim mlade ljude kako se na pravi način bore za odličje najboljeg. Dokazali smo i danas da se samo kvalitetom bez ikakvih primjesa onog što nije lijepo i sportski može ostvariti uspjeh. Posebno sam radostan što smo, pored ekipa iz sjevernog dijela Sandžaka imali i ekipe iz Rožaja i Petnjice koje dolaze iz onog južnog dijela, pa je time zaokružena jedna cjelina i poslata poruka da zaista živimo kao tijelo. Čestitam pobjednicima, ali i smatram ovo još jednom velikom pobjedom Stranke pravde i pomirenja, jer ovakve manifestacije rijetko se gdje danas viđaju”, podvukao je on.

Treće mjesto pripalo je ekipi Petnjice zbog boljeg međusobnog ogleda u odnosu na ekipu iz Rožaja. Ovom prilikom dodijeljeno je posebno priznanje gospodinu Nazimu Izberoviću, nekada slavnom fudbaleru Novog Pazara.

SANA- Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img