Home Vijesti Samed Suljević – jedan od najtalentovanijih mladih sandžačkih fudbalera

Samed Suljević – jedan od najtalentovanijih mladih sandžačkih fudbalera

321
0

Samed Suljević je jedan od najtalentovanih mladih igrača koji igraju u fudbalskoj omladinskoj ligi Austrije. Porijeklom je iz Sandžaka. Rođen je 2006. godine. Nastupao je za austrijski klub Wien i renomiranu fudbalsku akademiju LAC. Igra na poziciji najisturenijeg napadača, a po potrebu i lijevog ofanzivnog igrača. Prethodne sezone istakao se kao najbolji strijelac ekipe i austrijske omladinske lige sa 15 postignutih golova i 12 asistencija. Krase ga karakteristike veoma brzog igrača, a služi se sa obe noge podjednako dobro. Od juna ove godine pozvat je da nastupa za fudbalsku Akademiju sa godinu dana starija generacijom. Kada su zapazili njegove izvanredne partije, uslijedili su pozivi za ugovor sa poznatim austrijskim prvoligašem fudbalskim klubom Rapidom iz Beča, kao i sa fudbalskim klubom LAC. Ubrzo dobio poziv da nastupa za omladinsku reprezentaciju Austrije, a pošto je porijeklom iz Sandžaka, uslijedio je poziv i za omladinsku reprezentaciju Srbije. Kako ga vuku korijeni, na preporuku i uz pomoću poznatog Fudbalskog stručnjaka iz Novog Pazara i omladinske reprezentacije Srbije Adema Preljevića, odlučio se nastupati za reprezentaciju iz koje je porijeklom.
“Na preporuku i insistiranje našeg velikog stručnjaka Adema Preljevića, koji me prati već dugo godina i naš je porodični prijatelj odlučio sam da moj prvi korak bude Omladinska reprezentacija Srbije. Moja porodica i ja smo veoma sretni i zadovoljni i očekuju da će moj fudbalski reprezentativni razvoj krenuti u pravom smjeru. Hvala gospodinu Ademu i svima koji su me preporučili, pomogli i vjerovali u mene”, istakao je mladi Samed.
Inače, Samed Potiče iz sportske porodice, a njegov amidža Mensur Suljević šampion je svijeta i višestruki prvak Evrope u Dartsu (pikadu). Pred njim je uspješna fudbalska karijera.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA