Prva žrtva mećave kod Sjenice: Čovek se smrzao u kolima dok se vraćao od ljekara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muškarac R.Č. (66), čije je beživotno tijelo pronađeno u zavejanom automobilu u reonu sela Branjice kod Sjenice, umro je od posledica smrzavanja, izjavio je danas lekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić. Cijelu noć trajala je akcija spasavanja zavejanih vozača i putnika, na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana. Novopazarski putari i vatrogasci su iz automobila koji su bili zaglavljeni i zavejani u snegu, oslobodili majku sa četvoro dece. Iz okova mećave spasena je i beba stara 15 dana. Prema prvim informacijama, deca su dobro.

Muškarac R.Č. (66), čije je beživotno telo pronađeno u zavejanom automobilu u reonu sela Branjice kod Sjenice, umro je od posledica smrzavanja, izjavio je lekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić.

“Čovek je išao na kontrolu kod doktora u Sjenicu, a u povratku je njega i njegovog prijatelja koji ga je vozio uhvatila mećava. Auto su parkirali sa strane i vozač je otišao da traži pomoć, dok je R.Č. ostao u automobilu koji nije mogao da napusti usled svog zdravstvenog stanja. Tako se i smrzao”, rekao je Bašić, koji je bio na licu mesta.

Kako kaže, vozač automobila Lada niva krenuo je po pomoć, naišao na putare i objasnio da je u autu ostao bolestan čovek, međutim, kada su stigli do njega, već je bilo kasno.

“Bio sam na licu mesta, sa putarima i vatrogascima, negde oko tri posle ponoći, ali sam mogao samo da konstatujem smrt. Čovek je preminuo od hipotermije”, dodaje Bašić.

Doktor je rekao da je i vozač automobila rizikovao svoj život, jer je u mećavi tražio putare.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img