Home Vijesti Otvorena audio-vizuelna izložba mladog umjetnika Milli2nd

Otvorena audio-vizuelna izložba mladog umjetnika Milli2nd

545
0

U Galeriji MMC-a otvorena je audio-vizuelna izložba mladog autora koji stvara pod umjetničkim pseudonimom Mili2nd.

U okviru izložbe „Pet priča“ umjetnik je predstvio koncept koji su promijenili njega kao umjetnika, kao osobu i njegov pogled na zemlju u kojoj je odrastao.

„Ovog puta apravili smo izuzetak organizujući izložbu umjetniku koji još uvijek nije diplomirao ali je svojim interesantnim projektima uveliko zavredio pažnju širom svijeta. Želja nam je da ovakvim događajima dajemo podstrek mladim stvaraocima, da se odvaže i da svoje ideje pretvore u umjetničke projekte.“, istakla Ajla Dazdarević.

Kada radite sa mladima, radite sa velikom količinom energije i neophodno je da stalno budete spremni da vas pozitivno iznenade i da ste spremni da učite od njih, istakla je direktorica centra za djecu i omladinu.

„Ono što je meni bilo interesantno su ti simboli koje koristi, to su ogledala, piramide, piramida kao simbol svijsti, moći, snage, vatre, volje koja nekako tim svojim posebnim oblikom generiše jednu energiju u svom središtu, zatim ogledalo za koje bi se moglo reći da je jedan univerzalni simbol prisutan u umjetnosti. Ogledalo ne laže, ogledalo stvara jednu sliku izvan nas, ogledalo je možda simbol ambivalentnosti ljudske prirode, potrebe i potrage za identitetom, da pronađemo svoj odraz u svemu što nas okružuje i mkoglo bi se možda reći da i sama umjetnost je jedno veliko univerzalno ogledalo.“, naglasila direktorica Centra za djecu i omladinu “Duga”

Mili2nd, rođen je u Smederevu 1998. godine. Sa 15 godina, dok je pohađao Školu za Dizajn u Beogradu, njegov film “Ne plaši se” je osvojio 1. mesto u kategoriji film na Olimpijadi kulture u Beogradu i bio izabran kao najbolji film u okviru konkursa “Moje kreativno JA” organizovanog od strane Telenora i Cosmopolitan Magazina. Pozvan je u srednju školu u Kaliforniji, gde je maturirao. Nastavio je školovanje na Santa Monika Koledžu, smjer filmska produkcija.

„Želio bih da budete inspirisani i da vjerujete u svoje ciljeve jer ja sam vjerovao u njih i polako idem ka svom cilju i dalje. Želio bih da učite svakodnevno, da znate da postoji za vašu strast disciplina i da morate da rizikujete, rizici su nešto najveće što postoji i čega se svi plašimo ali nisu loši, zapravo su dobri.“, istakao Mili2nd

Izložba je interaktivne prirode, tako da su posjetioci bili direktno povezani sa radom. Pet priča prikazane su kroz pet instrumenata koji daju audio i vizuelni feedback posjetiocu.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA