Home Vijesti Selaković: Izbori u Srbiji 26. aprila

Selaković: Izbori u Srbiji 26. aprila

275
0

Građani Srbije 26. aprila izlaze na lokalne i parlamentarne izbore. Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković je, gostujući na TV Prva rekao da će izborima legitimitet dati građani.

Sama činjenica da imate i snižavanje izbornog cenzusa koji omogućuje, kako kaže, baš ono što je predsjednik govorio – da se demokratija sa ulice vrati u parlament”, među poslanike, da se otvoreno, javno, glasno razgovara o svim pitanjima koji muče društvo, i koja su važna za našu budućnost, naveo je Selaković.

 

Neozbiljno je pripremati se za izbore mjesec i po ili dva pred održavanje, ili onog trenutka kad su raspisani. Ozbiljni političari bave se politikom svo vrijeme između dva izborna  ciklusa, a oni veoma ozbiljni i više nego između dva ciklusa, i vukući ozbiljne strateške poteze, onako kako predsjednik Vučić radi, dodao je Selaković.

 

Razgovarajte sa svakim ozbiljnim političarem, iz Srbije i zemalja okruženja, koji su dolazili u situaciju da bojkotuju izbore, pitajte ih da li se kaju, rekao je.