Dr. Muamer Zukorlić gost emisije “Ni po babu ni po stričevima”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gostujući u emisiji televizije Palma “Ni po babu ni po stričevima”, dr. Muamer Zukorlić lider SPP-a i narodni poslanik govorio o zbivanjima u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o vjerskim slobodama i utjecaju na lokalni i evropski aspekt kao i o pripremama SPP-a za predstojeće izbore u Srbiji i poziv Ugljaninu i Ljajiću na formiranje zajedničke bošnjačke liste.

Ističe da je Ugljanin poslao negativan odgovor uz uvrede, a Ljajić također negativan bez uvreda ali da idalje ostaje otvoren poziv. Ako, kako kaže dr. Zukorlić, Srbi u Pazaru pripremaju zajedničku listu, zašto Bošnjaci moraju biti suicidni. Sa 10 poslanika Bošnjaka i pet Srba u Skupštini s prostora Sandžaka dobili bismo jednu novu stranicu u historiji. To bi bilo interesantno ne samo za prostor Sandžaka već i za Srbiju koja, ističe dr. Zukorlić, ne može biti mirna dok u njoj postoji žarište.

Umjesto politike ili-ili neophodna je politika i-i da bi svi dobili ono što im pripada pritom pokazujući da su međuljudski odnosi najveća vrijednost.

Lider SPP-a naglašava i da je SPP bila spremna ali i da se sprema za izbore punim kapacitetom.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img