Zukorlićev poziv od historijske važnosti  za Sandžak!

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Piše: Bahrija Sijarić

Zadnjih trideset godina političkog organizovanja Bošnjaka Sandžaka svodilo se na nemogućnost realizovanja velikih značajnih nacionalnih pitanja. Razlog tome jeste razjedinjenost političkih lidera Bošnjaka Sandžaka  i slabog uticaja u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Mi Bošnjaci nemamo svoj poslanički klub, ne zato što nemamo dovoljan broj glasova već zato što smo izbegavali jedinstveni izlazak na parlamentarne izbore, uticaj i promene idu preko poslaničkog kluba koji mi nemamo.

Jedini politički lider koji je uvideo snagu u jedinstvu jeste predsednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić, on je na konferenciji pozvao dva uticajna  politička lidera Ljajića i Ugljanina da zajedno sa njim naprave zajedničku listu i da po prvi put mi Bošnjaci imamo mogućnost formiranja poslaničkog kluba. Ono što je primetno, a to je da je gospodin Zukorlić stavio narodne interese ispred sebe a svoje lične iza sebe, jer samo tako i ostala dva politička predstavnika mogu da budu deo ove važne historijske prekretnice za Sandžak i Bošnjake.

Dosta je više svađa i podela, vrijeme je za Sandžak za narod za pravdu za pomirenje.

Samo jedinstveni možemo rešiti  nagomilane probleme našega naroda koji se decenijama stavljaju pod tepih, formiranjem zajedničkog kursa, platforme, formiranje najbitnijih prioritetnih problema koje treba rešiti mi možemo zaustaviti odlazak mladih iz Sandžaka, rešiti infrastrukturne probleme.

Put kojim je krenuo Zukorlić jeste težak i dug put ali to je put za odvažne, hrabre i pravedne. On je izneo i pozvao na nešto što Bošnjaci Sandžaka decenijama žele a to je svi kao jedno. Na nama je i na ostalim političkim faktorima u Sandžaku da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se mi kao narod nalazimo ako ne zbog sebe neka razmisle zbog svoje dece. Želimo našoj deci  lepšu budućnost od ove trenutne,želimo da sprečimo da naše društvo postane zajednica kriminala i negativnih pojava. To možemo samo ako shvatimo ideju i viziju gospodina Zukorlića a to je da svi delujemo i funkcionišemo kao jedno.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img