Ministar Đorđević sa saradnicima obišao radove na trafostanici u Tutinu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon posjete Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, ministar Zoran Đorđević sa saradnicima obišao je radove na trafostanici. Jedan od najvećih problema koji datira još iz 80-tih godina prethodnog stoljeća konačno je na putu da se riješi nakon brojnih apela državnog sekretara Zaima Redžepovića i njegovih saradnika. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko mjeseci u sklopu zvanične posjete Tutinu obećao je da će ovaj problem biti riješen. Odmah se prionulo na posao, pa se završetak radova očekuje ubrzo. Velika investicija, na još jednu radost građana Tutina.

“Jedan od najvećih problema svih građana Tutina je nedostatak električne energije. Kada je prije 8 ili 9 mjeseci u zvaničnoj posjeti boravio predsjednik države Aleksandar Vučić, tada je obećao da će se ovaj problem ubrzo riješiti. Kao i što vidite, krenulo se sa poslom, uprkos nekim imovinsko-pravnim i problemima sa pojedinim privatnim licima pa se završetak trafostanice očekuje za nekih mjesec i po dana. Onda se kreće sa izgradnjom 110-kilovatnog zemljišta, ako se ne varam. Visina investicije iznosi 250 miliona dinara za trafostanicu i 70 miliona dinara za to polje. Novac je, naravno, obezbijeđen, ostao je još tender za to polje, ali ne sumnjam da će sve biti kako treba i u roku”, poručio je ministar Đorđević.

Izgradnjom trafostanice riješit će se višedencijski problem građana Tutina, poručio je državni sekretar Zaim Redžepović.

“Ova trafostanica je jako važna i riješit će problem Tutina, ali kako čusmo od rukovodioca i direktora, ona će riješiti problem i mnogo šire. To je, također, jedna velika i dobra vijest. Ja ovom prilikom jednostavno želim od srca da se zahvalim ministru Đorđeviću i njegovoj pomoćnici Slađi koji su, uprkos brojnim obavezama koje imaju, našli vremena da budu ovdje, te da opet zajednički radimo i planiramo šta sve treba uraditi”, kazao je državni sekretar Zaim Redžepović.

Nakon trafostanice, uslijedila je i posjeta Centru za socijalni rad u Tutinu. Poznato je da je Centar suočen da brojnim problemima o čemu smo i ranije izvještavali. Ministar Đorđević ih je obišao zajedno sa svojom delegacijom i u četiri oka razgovarao o tome. U izjavi za našu televiziju nisu se htjeli iznositi detalji, ali je gospodin Redžepović bio jasan rekavši da su problemi nagomilani, ali da će se ubrzo i efikasno riješiti.

“Što se tiče samog prijema u Cenatr, naravno da je sve po proceduri i protokolu, korektno, uostalom, onako kako treba da bude kada dolaze državni funkcioneri, pa makar i imali sve te razlike, to uvijek funkcioniše onako kako treba. Sa druge strane, u potpunosti razumijem vaše pitanje. Da, itekako ima problema u Centru za socijalni rad. Da, dugo smo čekali da se vidimo, ali isto tako rješavaćemo te probleme, vrlo brzo i vrlo uspješno”, dodao je gospodin Redžepović.

Opširnije o posjeti ministra Đorđevića ustanovama u Tutinu pogledajte u večerašnjem izdanju Specijalne emisije na Sandžak televiziji.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img