Home Vijesti Ministar Đorđević najavio izgradnju novog Doma u Tutinu

Ministar Đorđević najavio izgradnju novog Doma u Tutinu

830
0

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Zoran Đorđević sa svojom delegacijom posjetio je Dom za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu. Tom prilikom razgovarao je sa direktorom Doma Omerom Đondićem, te se upoznao sa lokacijom gdje bi uskoro trebala otpočeti izgradnja novog Doma za lica mentalno nedovoljno razvijena. Da je sve ono što ova ustanova radi na čelu sa direktorom Đondićem dalo pozitivnu refleksiju dokaz je i sve učestalija želja da se ovoj ustanovi pomogne.

“Ako se sjećate u izjavama koje smo dali tokom mjeseca decembra i najavili da će ministar ponovo posjetiti tutinski Dom u mjesecu januaru, tako je i bilo. Evo ga, ponovo je tu sa svojim saradnicama. Potvrđuje da je ozbiljan ministar, da ozbiljno radi stvari i da je veliki prijatelj Doma u Tutinu, na čemu mu se od srca zahvaljujemo. Uspjeli smo dokazati da, kada dobijemo emanete, stvari radimo ozbiljno i kvalitetno. Povod posjete ministra danas je, svakako, izgradnja novog Doma. Ministarstvo je obezbijedilo značajna sredstva za izgradnju projektno-tehničke dokumentacije, što nas posebno raduje i što je najveći korak u izgradnji novog Doma do sada”, istakao je direktor Đondić.

Ministar Đorđević istakao da očekuje da će projekat biti gotov do sredine godine, te da će se već iduće početi sa izgradnjom, ako sve bude teklo po planu.

“Očekujem da projekat bude gotov do sredine godine i da već tada možemo da planiramo i dogovaramo sa Kancelarijom za javna ulaganja početak radova već iduće godine godine. Mislim da je to lijepa vijest za sve u Tutinu, ali i za cijelu ovu oblast, jer jedno pitanje koje je goruće za ovaj Dom će biti na kraju riješeno, pa će Dom biti onakav kakav bi trebao da bude po svim svjetskim i standardima Evropske unije”, kazao je ministar Đorđević.

Velika podrška Domu još od prvog dana je i državni sekretar gospodin Zaim Redžepović. Poručio da ga raduje što se rezultati rukovodstva Doma u Tutinu daleko čuju, pa je vrh države odlučio da ih pomogne i olakša im rad.

“Moram istaći da sa ministrom Đorđevićem sarađujemo na jednom ozbiljnom nivou. Osim što ministra Đorđevića doživljavam kao ličnog prijatelja i prijatelja našeg Tutina, on, zapravo, predstavlja ono što Vlada misli. Drago mi je da Vlada Srbije prepoznaje Tutin kao mjesto gdje treba ulagati i ja im se na tome zahvaljujem”, podvukao je državni sekretar Zaim Redžepović.

Ovo je već treća posjeta ministra Đorđevića Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu za nešto više od pola godine, što je, poručuju zvaničnici, dokaz pozitivnih rezultata direktora Đondića i njegovog tima.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA