Home Vijesti Još jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kulturnom centru

Još jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kulturnom centru

321
0

Novi Pazar kao simbol mladosti i humanosti, a posebno zahvaljujući medijskoj pokrivenosti važnosti samog čina, iz akcije u akciju pokazuje sve više svijesti o važnosti dobrovoljnog davanja krvi. Na ovoj akciji, ističu iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, pojavilo se dosta maturanata, što je još jedan od dokaza visoke svijesti mladih ljudi.

“Veliku svijest i prisutnost maturanata danas u sklopu ove akcije želim iskreno pohvaliti i od srca im se zahvaliti. To su jako bitni počeci za samu akciju. Ovaj prostoj je vrlo pristojan kada je u pitanju ovakva akcija, pa hvala svima koji su nam omogućili da na ovom mjestu radimo, a što se tiče rezervi bolje su nego prije Nove godine, ali ovim putem pozivam pogotovu nosioce negativnih krvih grupa da se u što većem broju odazovu, jer su nam negativne krvne grupe trenutno najpotrebnije”, istakla je Dr Slavica Jovanović.

Forum žena SDP-a također uzeo učešće u akciji. Ovo je velika stvar i posebno humano djelo. Naše malo možda nekome znači puno. Danas smo davaoci, sutra, možda i mi budemo u potrebi za krvlju, poručila je Ilda Destović – Plojović.

Na današnjoj akciji koja je trajala pet sati u Kulturnom centru u Novom Pazaru odazvalo se 63 ljudi od kojih je 58 uspješno dalo jedinicu krvi.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA