Home Vijesti Škola za dizajn tekstila i kože organizirala izložbu učeničkih radova

Škola za dizajn tekstila i kože organizirala izložbu učeničkih radova

525
0

Škola za dizajn tekstila i kože organizirala je sada već tradicionalnu učeničku izložbu slika ali za razliku od prethodnih ova je bila takmičarskog karaktera.

Direktor škole istakao da je čast okupiti toliko mladih, talentovanih učenika na jednom mjestu.

“To je doprinos rada naših učenika, koleginica i kolega koji rade sa velikim entuzijazmom a također moram da istaknem naše koleginice i kolege dizajnere i likovne umjetnike i posebno moram da pohvalim talentovanu djecu, već treću generaciju smo upisivali tehničara dizajna grafike i likovnog tehničara gdje su dali izuzetan doprinos i popularnosti škole ali i ovog smjera.”, istakao direktor Meho Camović.

Učenici naglasili da su pripreme počele od početka školske godine, te da je mnogo truda i rada uloženo.

“Inspiracija ovog puta kao i prethodnih jesu bili portreti, sve ono što smo uspeli da odradimo tokom časova tako da eto jedan cijeli ambijent ukrašavaju upravo naše sliek. Mi smo se jako potrudili oko njih i nadam se da smo doprinijeli da naša škola pokaže sve ono što ima i sve ono što može da ponudi svim učenicima”, kazao učenik Ahmet Kamberović.

“Mnogo smo zadovoljni i brojem ljudi koji dolaze da vide naš trud i rad. Ja sam upisala ovaj smjer jer mnogo volim da slikam i nikad ne bih promijenila želju da opet moram da upišem nešto, ja bih opet upisala isto. Baš smo zadovoljni i što se tiče profesora”, naglasila učenica Berina Ramusović.

“Moj rad je urađen na blatnu, buket ruža, koji sam radila skoro mjesec dana samo u školi, profesori se maksimalno trude oko nas i žele da sutra budemo neko i nešto i da postignemo neke rezultate”, istakla učenica Ajna Buhić.

Pravo učešća na ovom takmičenju imali su učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola a prvo mejsto osvojila je učenica osnovne škole „Rifat Burdžević Tršo“.

“Osvojila sam prvu nagradu na ovom konkursu, idem u školu Rifat Burdžević Tršo i jako sam zadovoljna, impresionirana sam ovom školom i razmišljam da možda upišem grafički dizajn, to mi se jako sviđa i ovo mi je prvi put da izlažem.”

Prisutnima je predstavljeno preko 150 radova iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA