Posjeta Bošnjačkom islamskom kulturnom centru u Njujorku

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata dr. Rešad ef. Plojović bio je gost manifestacije “Bošnjački muhabeti” koju je u subotu 25.01.2020. godine organizirao Bošnjački islamski kulturni centar u Njujorku u prostorijama Centra, a koja je pored vjerskog dijela programa sadržala promociju knjige autorice Šefke Begović i izložbu slika koju je priredila Nizara Šabović, kao i sportska takmičenja u raznim disciplinama.
Dr. Plojović je prije ove manifestacije u petak predvodio džumu namaz u pomenutom Centru, a potom imao priliku upoznati se i učestvovati u brojnim aktivnostima koje se u njemu organiziraju, kao što su druženja i halke za omladinu, sportski susreti, vjenčanja, druženja članova Centra itd. U razgovorima sa predsjednikom Centra h. Smajlom Srdanovićem i imamom hfz. Hakom ef. Omeragićem, te istaknutim članovima Odbora i džemata; hadži Agom Koljenovićem, hadži Ragipom Čekićem, Nevzatom Kurtagićem i drugim, predstavniku Mešihata IZ-e u Srbiji su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada i planovi za unapređenje, kao i iskrena želja da ovaj centar održava vezu sa Sandžakom posredstvom Mesihata i direktno ucestvuje u aktivnostima koje realizira Mešihata, kao i da pokreće posebne inicijative i akcije koje će se na tom prostoru realizirati, kako je to i ranije činjeno.
Dr. Plojović je organizatorima i domaćinima manifestacije prenio selame predsjednika Mešihata muftije dr. Mevlud ef. Dudića, pozvao na jačanje jedinstva sandžačkih džemata na ovom prostoru i očuvanje vaze sa domovinskim prostorom i maticom, te čestitao na do sada ostvarenim rezultatima naglasivši spremnost Mešihata da pruži svoj doprinos i podršku u budućem radu i razvoju Centra.
Tokom boravka u Americi dr. Rešad ef. Plojović će obići još nekoliko džemata i biti gost na skupovima koje organiziraju.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img