Home Vijesti FK Jošanica u nove pobjede sa trenerom Mojsilovićem

FK Jošanica u nove pobjede sa trenerom Mojsilovićem

381
0

Fudbaleri Jošanice, koje će u nastavku sezone predvoditi trener Stevan Mojsilović, počeli su u Novopazarskoj Banji pripreme za nastavak takmičenja u Srpskoj ligi Zapad. Nova garnitura koja će za cilj imati prevashodno edukaciju mladog fudbalskog kadra spremna je učiniti sve kako bi se postigli što bolji rezultati.

“Došao sam da pomognem, na poziv prijatelja. Jošanica je na nekom novom početku, a u fokusu je rad sa mladim fudbalerima. Drago mi je što sam ponovo u Novom Pazaru”, rekao je Mojsilović.

Poslije brojnih odlazaka tokom zime, prvoj ovogodišnjoj prozivci prisustvovalo je 27 igrača, među kojima su bili i golman Jasmin Koč, Adnan Đerlek, Semir Sadović, Ervin Kurti i Džemil Džamović, ali sa nekima od njih tek slijede razgovori o nastavku saradnje.

“Poslije odlaska predsjednika Elvedina Gicića, manje je novca u klupskoj kasi. Okrenuli smo se mladim igračima iz regiona, od kojih želimo da stvorimo istinske asove i da prihodujemo od njihovih transfera. Želim sreću svima koji su otišli u druge klubove, a naš glavni cilj je opstanak”, kazao je potpredsjednik Jošanice Jakub Suljović.

Klupska legenda i doskorašnji napadač Tutina Sead Hadžibulić imenovan je za sportskog direktora pazarskog srpskoligaša, a u stručnom štabu, uz Mojsilovića, biće i dugogodišnji štoper Jošanice Edin Ferizović.

“Prihvatio sam ovu ulogu da, prije svega, pomognem mladim nadama, našoj djeci. Poznajem ovaj grad i ovu čaršiju u srž, dobro mi je znan mentalitet naših mladih igrača, pa se nadam da uz Mojsilovića, Ferizovića i ostalih u stručnom štabu možemo napraviti velike stvari da će se mnogi koji su možda i otpisali ove momke prijatno iznenaditi”, rekao je novi sportski direktor Sead Hadžibulić.

“Jošanici je prevashodno cilj edukacija mladih igrača, zato smo i doveli takvog trenera koji ima veliku želju i volju za rad sa mladim igračkim kadrom. Ja sam tu da im dam podrsku i pomognem svojim iskustvom koje imam, pa se nadamo najboljem”, istakao je pomoćni trener Edin Ferizović.

Novopazarski klub trenutno je deveti u Srpskoj ligi Zapad sa 24 boda.

Tekst: SANA – Hamza Škrijelj / Miljan Minić

FOTO: SANA