Home Vijesti Vlasnik restorana u Novom Pazaru ubio mladića, trojicu ranio

Vlasnik restorana u Novom Pazaru ubio mladića, trojicu ranio

384
0

U pucnjavi u novopazarskom restoranu “Divan” sinoć oko ponoći ubijen je Dvadesetrogodišnji Nihad H. Prvi rezultati istrage ukazuju da je nakon svađe i tuče zbog muzike vlasnik restorana 41-godišnji Adnan A. upotrijebio vatreno oružje  ranivši mladića koji je preminuo na hirurškom odeljenju Opšte bolnice.

Ranjeni su i 38-godišnji Sead M, 23-godišnji Berid B. i 21-godišnji Emin R.

Adnan A. koji je osumnjičen da je pucao iz vatrenog oružja, prema izvještajima pojedinih medija, zadobio je povredu leđa oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

 

Vlasniku restorana, Adnanu A. određeno je zadržavanje od 48 sati zbog krivičnog djela teško ubistvo. Uhapšene su također još dvije osobe E. A. (1994) i M. P. (1964) iz Novog Pazara osumnjičene da su mu pomogle, tačnije sklonili određene tragove prije dolaska policije.

Adnan A. se sumnjiči i da je učestvovao u tuči pa će protiv njega biti podnesena i krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Ovo je bio treći incident u posljednjih desetak dana. U prethodna dva nepoznati napadači iz vatrenog oružja pucali su i ranili dva mladića u noge. I jedan i drugi od ranije su poznati policiji po izvršenju raznih krivičnih djela.