Održan tradicionalni Turnir u šahu u organizaciji IUNP

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru održan već tradicionalni Turnir u šahu, u okviru Manifestacije Zimske sportske igre. Prijavljeno više od 30 učesnika. Pobjednik, šahista iz Goražda, porijeklom iz Sjenice inače šahovski fide majstor.

Igralo se Fer plej bio. Nema nikakvih primjedbi i samo mogu da čestitam najboljima. Defilovao je Efim Muratović, naš velemajstor iz BiH. Drugi je Huso Dedeić iz Rožaja, treći Sulejman Suljević, velemajstor. Alija Ikić četvrti, Šemović Sefedin peti, a šesti Pramenković Ismet. Muratović Ahmed je sedmi, a Mehmedović Husein osmi, kaže prof. Šaćir Ćorović, sudija Turnira u šahu.

Pobjednik, šahista iz Goražda, porijeklom iz Sjenice, inače šahovski fide majstor.

Zadovoljan sam i prezadovoljan. Igrao sam dobro, relativno lako. Već u 7. kolu obezbijedio sam prvo mjesto, ističe Efim Muratović.

 Inače, više od 30 takmičara prijavili se za turnir u šahu. Za osam prvih mjesta organizatori su obezbijedili nagrade

U pitanju su novčane nagrade- 10, 8, 6, 5, 4, tri i po dvije hiljade dinara za zadnja tri takmičara i po dvije hiljade za najstarijeg i najmlađeg takmičara, kaže Enver Međedović predsjednik OO Zimskih sportskih igara IUNP

Inače, učesnici itekako zadovoljni uslovima za igru, domaćinima, organizacijom. Svi vole šah i pozivaju i druge da im se pridruže kad god je prilika. Raduju se ponovnom turniru iduće godine u organizaciji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Da se okupe, druže, zaigraju, i pobjeđuju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img