Prijepolje: Konferencija na temu „Uloga vjerskih zajednica u prevenciji nasilja i ekstremnih oblika ponašanja“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Međunarodna naučna konferencija na temu „Uloga vjerskih zajednica u prevenciji nasilja i ekstremnih oblika ponašanja“ bit će održana u Prijepolju, 30. januara. Prijave za učešće traju do 20. januara, a tri dana kasnije aplikanti koji budu poslali rad bit će i obaviješteni o detaljima.

 

Ovo je prva Konferencija ovakvog tipa koja se organizuje na ovim prostorima. Organizator Medžlis Prijepolje u saradnji s Centrom za zaštitu ljudskih prava i toleranciju Polimlje iz Prijepolja uz finansijsku podršku Opštine Prijepolje,kaže Alen Duraković predsjednik organizacionog odbora

 

Cilj Konferencije je, ističe, usljed rastućeg trenda nasilja u društvu da se vjerske zajednice izjasne koliko su u mogućnosti utjecati na njegovo smanjenje.

Da se ograde od nasilja koje nema veze ni s vjerom ni s vjerskim zajednicama. Često se dešava da se određene vjerske zajednice etiketiraju kao nasilne ili da njihovi sljedbenici čine u ime vjere, što nema nikakve veze sa stvarnosti.

 

Ovo je i prilika za mlade istraživače da predstave svoja zapažanja kada su ovakvi problemi u pitanju

Ovo je prvenstveno osmišljeno da osobe koje se bave istraživanjem i vjerskih zajednica i njihove uloge u društvu da predstave svoja zapažanja, pogotovo mladi istraživači….nemaju aktivnu ulogu u društvu

Bit će izdat i zbornik radova predstavljenih tokom konferencije

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img