Home Vijesti Muslimović se drma – čitaoci ogorčeni!

Muslimović se drma – čitaoci ogorčeni!

1048
0


Piše: Sead Šaćirović

Očekivani odgovor kreatorima anti-sandžačke, anti-bošnjačke i anti-bosanske politike, sa svakim njihovim, novim medijskim nastupom, sve je adekvatniji!

Nakon neuspjele strategije provociranja sandžačkih predstavnika u Saboru IZ u BiH da napuste jedinstvenu Zajednicu, kao i medijskih osvrta sabornika Muratovića i Tandira na dešavanja tokom sjednice, te potvrde koncepta slobodne i dostojanstvene IZ-e, sa Sandžakom u njenom sastavu, od strane akademika Zukorlića, prilikom gostovanja u emisiji Pretres, na TV Sandžak, agentura KOS-a predvođena Fikretom Muslimovićem, potvrđujući činjenicu da je “dobro uzdrmana”, već otrcanim frazama i floskulama, i to tek nakon “prazničnog triježnjenja”, pokušala je “uzvratiti udarac”.

U dva teksta, objavljena na portalu globalcir.com, pod naslovom: “Zukorlić je na onoj strani koja ugrožava Bosnu!”- kojeg potpisuje GLobal CIR Team (portal iza kojeg stoji Muslimović), i drugi, pod naslovom:” Politicko-društveni suicid Muamera Zukorlica, objavljen u sarajevskom nedeljniku STAV, kojeg pod pseudonimom M. Drnišlic, također potpisuje Fikret Muslimović, iznošenjem neistina i obedama na račun akademika Zukorlića, zamjenama teza i bezočnim uvredama pokušava se skrenuti pažnja sa tema koje su, sa Sandžaka, hrabro delegirane, i koje vise niko neće moći “gurnuti pod tepih”, gdje je sa svakim novim danom, u samoj Bosni, sve više slobodnih glasova koji traže jasne i nedvosmislene odgovore.

Muslimović je u svojim pisanjama dobro primjetio da …”Bošnjaci, postavljajući 30 godina pitanje otkud on “niotkuda” u sami vrh bošnjačke politike, žele nedvosmislene odgovore na pitanje zašto Bosna pod komandom ovih struktura konstantno klizi ka svojoj “neodrživosti”, jasno poručujući da neće dozvoliti da se Muslimović i njemu slični igraju sa žrtvom svih onih, sinova i kćeri ove države, koji su umirali sa šehadetom i njenim imenom na usnama.

Pored optužbi, po pravilu bez ijednog iznijetog dokaza, za navodnu kolaboraciju sa Vučićem, na štetu, “čas Crne Gore, čas Bosne”, ono što je ključni dokaz da je sve ranije kazano o Fikretu Muslimovića i njegovoj grupi tačno, je količina mržnje, isfrustriranosti, uvreda i teških kvalifikacija prema svima onima koji pale svjetlo kojim tjeraju tamu koja se nadvila nad Bosnom i prijeti da joj zada “odsudni udarac”.

Ova, na prvi pogled sumorna slika, neoboriv je dokaz snage Istine u borbi protiv laži i spletkarenja.

Koliko je samo, nakon ove nove epizode u odnosima Novog Pazara i Sarajeva, patriota Bosne, koji su morali uzmicati pred ovim lešinarskim odredom, odlučilo progovoriti o nedjelima pripadnika koncepta Muslimović, kao i njega samog, koji preko 30 godina radi za interese onih kojima se se zakleo “na vjernost i predan rad za “tamo-njihovu”, svetu stvar”, udarajući pritom isključivo u pravcu diskreditacije svakog odvažnog Bošnjaka koji radi na bilo kom pro-bosanskom projektu.

Konačno je ova, opasna politika, naletjela na greben, poslije čega joj je osiguran put na smjetlište historije.

To najbolje potvrđuje sud naroda i historije na koji, zbog količine bezumnosti i pokvarenosti kojom se napada na čast dokazanih boraca za Bosnu i Bošnjake, nije trebalo dugo čekati. Na portalima, na kojima su objavljeni navedeni tekstovi, građani, neskrivajući svoj identitet, jasno su im poručili šta misle o njima i njihovom djelovanju.
….

Hasib Jusufspahić

Najbolje oružje koje čovjek može posjedovati je istina i znanje. To, uvaženi muftija Zukorlić posjeduje i nezadrzava samo za sebe. P.S. Živ, zdrav bio i neka nam je dragi Bog svima u pomoći.

Rusmir Muhić

I nije vas stid ovako nesto objaviti! Ja bih prije rekao da ste vi izvršili harakiri s ovom objavom. Operite prljave ruke kojima tipkate ovakve postove, uhljupi…

Benjamin Avdović

Jos jedan portal ide na block…

Hearbreak Ridge Sadiq Amar

Britka sablja… Zukorlić. Čovjek govori istinu. Mozak-genije. Samo može smetati onima koji imaju mozga toliko da prežive ili nekom ko zaradjuje hljeb od “narucilaca”… A tko to može parirati Beogradu!? Tko!? Da čujemo!!? Imena, ima li iko imena!? Ono sto je bio Mehmed Spaho u svom vaktu to je Muamer u ovom.

Halil Luinović

Smeće, i novine i urednik i onaj koji piše tekst.

Nermin Candić

Muftija je bio i ostao institucija a vi sto postavljate tudje stavove pokušajte malo svojom glavom misliti.

Mirzad Hajdarpašić

Muftija je lider ponosnih Bosnjaka, kako reče akademik Serbo Rastoder, Muftiju napadaju jer on ima svoj stav i stoji iza njega…Ovo je samo dio od mnogobrojnih komentara, koji su objavljeni na FaceBook stranici STAV-a, iza kojeg stoje odredjeni faktori iz Turske i vrh SDA, koji u posljednje vrijeme kao jedinog protivnika svog koncepta Bosne, kojeg njihov novi pulen Komsic nazva “koncept Nenadic”, “bošnjačka republika” smještena na 30% teritorije Bosne, vidi akademika Zukorlica i njegov koncept – ponosne i prkosne Bosne! Ovo je siguran znak da je Bosna jasno izabrala izmedju dva koncepta: narod je za koncept Zukorlić, “vampiri bošnjačkog nacionalnog tkiva” za koncept Nenadic. Nikada jasniji izbor i izvjesniji odgovor!