Kazaljka, analiza: Sandžak TV ostvarila najveći profesionalni napredak u 2019.

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U doba kada su rijaliti programi i razni nebulozni sadržaji osvojili mnoge medijske prostore, a naročito televizije, treba pohvaliti svaki pozitivan primjer televizije koja ima program primjeren porodičnim vrijednostima, obrazovanju i kulturi.

Sandžak TV je tokom 2019. godine pokazala najveći napredak u prozivodnji programa, gledanosti i udjelu kultrnog programa u ukupnoj programskoj šemi.

STV je postala je sinonim otpora prema svim skarednim sadržajima kojima obiluju mnoge televizije danas. Godinama unazad putem svog signala STV emituje edukativni, kulturni, vjerski i informativni sadržaj namenjen svim uzrastima, što su gledaoci i prepoznali i dali joj epitet porodične televizije koju mogu istovremeno pratiti tri generacije ukućana.

STV pored edukativnog, kulturnog i vjerskog programa, svakodnevno informiše svoje gledaoce o aktuelnim dešavanjima u Novom Pazaru, Sandžaku, Srbiji i regionu. Za tačne i brze informacije sa terena, informativna redakcija u svom sastavu ima više novinarskih ekipa i dopisnika sa terena koji su iskustvo u ovom poslu sticali i na velikim i svjetski poznatim TV kućama. Ekipe su opremljene savremenom tehnikom i mogu se pohvaliti odličnim uslovima za rad.

Prethodna 2019. godinam prema svim parametrimam bila je veoma uspješna. Poseban iskorak u tehničkom smislu svakako je prelazak na Full HD proizvodnju i emitovanje programa i signala. Za ovakav iskorak STV je prateći tehnološke inovacije obogatila svoje režije, montaže, studije i serverska postrojenja novim audio i video miksetama, studijskim kamerama i drugom potrebnom opremom.

Polovinom 2019. STV je u svoj rad uvrstila i virtualni studio po ugledu na najsavremenije svjetske poznate televizijske kuće. Ovakvim novitetom ne mogu se pohvaliti mnoge televizije sa nacionalnom frekvencijom.

U programskoj šemi za 2019. godinu pored emisija koje se godinama unazad emituju i već imaju prepoznatljivost među gledaocima, STV je pokrenula i nekoliko novih projekata koje su naišle na pozitivan prijem među publikom.

STV se može pohvaliti brojnim programskim sadržajima: Jutro nad Sandžakom – jutarnji program sa Almom Sofić, Put zdravlja sa Zerinom Bojadžić, Moj lijepi Sandžak – emisija o ljepotama sandžačkog podneblja, Pretres koji vodi Salahudin Fetić, Knjiga je moj najbolji prijatelj sa Džanom Džanković, MagazinIz svijeta sporta i Sportski dnevnik sa Hamzom Škrijelj, a od nove programske šeme i Mozaik vremena sa Adaletom Sejdović-Hamzić.

Za potrebe edukativnog programa STV je dobru saradnju sa Internacionalnim univerzitetom u Novom Pazaru krunisala prenosom “Dana univerziteta“ uživo u svom programu, te mnogih drugih događaja od velike važnosti.

Televizija Sandžak može se pohvaliti odličnom saradnjom sa drugim medijima u Novom Pazaru kao što su radio stanica Refref, novinska agencija Sana, jedini štampani list u Sandžaku “Glas islama“, a članica je i “Sandžak Media“ koji predstavlja udružene snage slobodnih medija na prostoru Sandžaka.

U saradnji sa Refref radiom emitovana je radijsko-televizijska emisija U žiži sa Seadom Trtovcem, koja je tretirala najaktuelnije teme.

Poseban ukras Sandžak TV-a jeste svakako bogat Ramazanski program po kojem je Sandžak TV poznata u cijelom regionu.

Krajem godine svoj rad, dostignuća i planove za 2020. godinu, STV je predstavila na Sajmu informisanja, komunikacija i marketinga u Beogradu. Prvi je predstavnik medija iz Novog Pazara ali i Sandžaka na Media marketu i tom prilikom pored prezentacije, ostvarila je nekoliko poslovnih saradnji.

Programska šeme STV sadrži i studentske emisije koje u saradnji sa IUNP-om realizuje već četiri godine, a to su emisije: Studentski dnevnik, Studentski kutak i Unipedija.

Svi uspjesi STV su veći ako se uzme u obzir da ova medijska kuća nema veliki broj zaposlenih, ali se pokazalo da je kvalitet važniji od kvantiteta. STV vodi uspješna ekipa u menadžmentu, profesionalno uredništvo, ali i odabrana ekipa novinara, kamermana, montažera, režisera i realizatora.

Tokom 2019. godine STV je prozivela nekoliko dokumentarnih serijala:

Dokumentarni serijal „Odbrana Islamske zajednice“ autora dr. Jahje Fehratovića: https://youtu.be/4RRlttaA28M

Dokumentarni serijal „Sandžak u vremenu“ autora dr. Jahje Fehratovića: https://youtu.be/3AMwT15E5AE

Dokumentarni serijal „Ratna historija Sandžaka“ autora Haruna Crnovršanina: https://youtu.be/re893hQZrZ8

Dokumentarni film „20 godina Glas islama“ autora Salahudina Fetića: https://youtu.be/tZ0wCLngBKA

Dokumentarni film „50 godina rada za Islamsku zajednicu“ autora dr. Rešada Plojovića: https://youtu.be/J_Ka2E5-YQY

 

izvor i link :https://www.kazaljka.net/drustvo/07/01/2020/kazaljka-analiza-sandzak-tv-ostvarila-najveci-profesionalni-napredak-u-2019/

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img