Home Rubrike Vijesti Svečana sjednica Skupštine Grada Novog Pazara

Svečana sjednica Skupštine Grada Novog Pazara

436
0

Svečana sjednica Skupštine Novog Pazara počela je sjećanjem na nedavno preminulu predsjednicu Skupštine Ifetu Radončić. Sadašnja predsjednica Hanadi Hajdinović poručila da je obaveza svih članova lokalnog parlamenta da na najbolji način predstavljaju građane koji su ih izabrali.

Skupština Grada Novog Pazara mjesto je gdje se zastupaju interesi građana i iznalaze najbolja rješenja njihovih problema, s ciljem da se obezbijedi bolji i sigurniji život svih nas. Poštovani odbornici Skupštine Grada Novog Pazara pozivam vas da nam u 2020. godini želje i potrebe naših građana budu prioritet u radu jer imamo obavezu i odgovornost da ih predstavljamo na najbolji način, poručila je Hanadi Hajdinović predsjednica Skupštine Grada.

Nastavljen je trend rasta i razvoja grada, kaže njegov prvi čovjek, ističući i da je 2019. godina bila rekordna po ulaganjima.

Novi Pazar je u svim segmentima napredovao bar za stepenik ili dva, a sve to zahvaljujući uvećanom i stabilnom budžetu, kao i relaksiranoj političkoj situaciji za koju smo svi zaslužni. Lokalna samouprava je tu da napravi što bolji ambijent, a siguran sam da ćemo tako nastaviti i u narednim godinama, kaže Nihat Biševac gradonačelnik.

Dr. Admir Muratović ispred Odborničke grupe SPP-a poručio da, kako su kaže, uvijek konkstruktivni, tako će biti i tokom Svečane sjednice.

Mi smo procijenili da vam se treba dati šansa i ne žalimo zbog toga. Radujemo se svim uspjesima Grada Novog Pazara, a tražili smo i iznalazili modele i metode da ukažemo eventualne nedostatke koji se trebaju ispraviti, poručio je Muratović

Predstavnici svih odborničkih grupa komšijama pravoslavne vjeroispovijesti čestitali su predstojeći praznik te građanima koji slave poželjeli sretnu i uspješnu 2020. godinu.

Previous articleAkademik Zukorlić uručio muftiji Dudiću rješenje o vraćanju vakufa Stara banja
Next articlePOSTAVITE PITANJE – Akademik Zukorlić sutra gost emisije ‘Pretres’