Home Vijesti Svečani prijem za prijatelje STV-a

Svečani prijem za prijatelje STV-a

478
0

U organizaciji Sandžak televizije upriličen je svečani prijem za prijatelje ove medijske kuće. Televizija Sandžak je početkom 2019. godine pokrenula donacijsku kampanju i uz podršku svoje zajednice ulaže u tehničku opremljenost.

Cilj kampanje je podizanje svijesti zajednice o važnosti podrške i ulaganja u održivost medija što je već odavno praksa u svijetu.

“Pozvali smo vas danas na naše prvo zvanično okupljanje, da vam se prije svega zahvalimo na podršci koju ste nam pružili u formalnom smislu kroz Klub prijatelja Sandžak televizije u 2019. godini ali i svu podršku koju nam pružate proteklih 11 godina koliko postoji Sandžak televizija i Refref radio kao i 22 godina koliko postoji list Glas islama.”, istkao direktor Sandžak televizije.

Prisutnima se obratio i osnivač Sandžak televizije akademik Muamer Zukorlić koji je govorio o značaju medija, ističući da su mediji žila kucavica.

“Stvari koje vrijede one i opstaju, one koje ne vrijede, one isparu i nestanu. Evo i Sandžak televizija zajedno sa Refref-om , sa svim svojim podjedinicama, dakle Media centar u sveukupnosti svojoj je bio jedan od tih projekata koji je nastajao u tim teškim godinama iz nužde, potrebe, sa minimumom kadrova, tehnike i opreme ali je postojao jedan iskren nijet, volja, predanost tom cilju i na koncu ljudi. Meni je to fascinacija ne samo za televiziju već i općenito o cjelokupnoj ovoj borbi i sa svim ustanovama ”

Za Bošnjake koji nisu stalno u rodnoj grudi, ova televizija puno znači. Svima njima dugujemo zahvalnost jer su prepoznali naš jedanaestogodišnji trud i rad. Danas više nego ikada su nam potrebni aktivni, informisani i od straha oslobođeni građani. Televizija Sandžak je vaš medij. Ponosni smo što nas tako doživljavate i što ste to pokazali pružajući nam podršku.