Home Vijesti OŠ “Bratstvo” predstavila animaciju za rekonstrukciju škole

OŠ “Bratstvo” predstavila animaciju za rekonstrukciju škole

2002
0

U OŠ “Bratstvo” u Novom Pazaru predstavljena animacija budućeg izgleda škole. Na radost prije svega učenika, ali i zaposlenih i roditelja, čeka se završni dio tendera koji će biti devetog januara 2020.godine gdje će se izabrati izvođać a već u februaru, kako kaže direktor škole, očekuje se početak radova.

“Ovo je veliki rezultat rukovodstva, radnika škole, učenika, roditelja pa i samog grada. Grad Novi Pazar i OŠ “Bratstvo” su dobili jednu veliku investiciju od Kancelarije za javna ulaganja. Ona će finansirati cijelu rekonstrukciju škole kao i izgradnju zatvorenog bazena. Vrijednost projekta je 530miliona dinara odnosno 4.5 miliona eura”.

Radovi će trajati godinu dana a nastava u školi će biti održana u dvije smjene, gdje će se prilagođavati nastavi učenika nesmetano.

“Jedno novo ruglo škole “Bratstva”. Mislim da to ova škola i zaslužuje. Prije dvije godine smo ocjenom Ministarstva prosvete dobili najveću ocjenu u regionu. Samim tim, te uslove smo postavili i osjetili smo obavezu da uzvratimo to našim nastavnicima, učenicima i roditeljima. Sada će uslovi za rad biti mnogo bolji. Kompletna je rekonstrukcija škole od podova, grijanja, fasade, elektro instalacija, ali i dogradnje šest učionica. Ujedno, zatvoreni bazen, koji je bio pojam za ceo region, sada će i naši i drugi učenici moći da koriste”.

Ovo je veliki uspjeh za grad i za školstvo generalno, a sledeće godine igrom slučaja, OŠ “Bratstvo” slavi jubilarnih 50 godina rada, završava direktor Kulundžić.

SANA