Home Vijesti Usvojen budžet Opštine Prijepolje za 2020. godinu

Usvojen budžet Opštine Prijepolje za 2020. godinu

499
0

Usvojen je budžet Opštine Prijepolje za narednu godinu. Iznosit će oko 1,33 milijarde dinara i gotovo je za 1 posto veći u odnosu na 2019. Najviše  novaca otići će na kapitalne investicije, za šta je predviđeno više od 50 posto budžeta. Ovo je, kažu, dokaz da je vladajuća koalicija podjednako vodila računa o svim naseljenim mjestima u Opštini Prijepolje.

 

Ono što je najvažnije da je Opština Prijepolje solventna, nema neizmirenih, već neutrošenih obaveza koje nisu stigle da se realizuju najčešće zbog nedostatka kvalitetnih izvođača radova a radi se o projektima vezanih za putnu infrastrukturu. Očekujemo dobro ostvarenje prihoda samo na pravi način da uspijemo realizovati planirane aktivnosti. Odmah u januaru krećemo s javnim nabavkama i s obzirom na značajne investicije direktno s nivoa Republike, očekujemo puni zamah građevinske sezone, kaže Dragoljub Zindović, predsjednik Opštine Prijepolje.

 

Veliki putni pravac, Most u Šarampovu, potpuna rekonstrukcija zgrade Opštine neki su od kapitalnih projekata koje je predsjednik Opštine naveo predstavljajući budžet pred odbornicima naglašavajući i da svi korisnici mogu računati na isti iznos sredstava kao i u ovoj godini. Opozicija, ističe, razbijena. Podsjeća, u nedostatku argumenatadobacivali su i vrijeđali pa je predsjednik Skupštine izrekao više opomena. Inače, prvi čovjek SPP-a u Prijepolju zadovoljan rezultatima postignutim s partnerima u vlasti.

Tim koji pobjeđuje nećemo mijenjati. SNS i njegovi koalicioni partneri s jedne strane i mi kao najorganizovanija i najjača bošnjačka stranka s druge uz još neke partnere i prijatelje sigurno ćemo činiti vlast u naredne četiri godine i sve što smo započeli od projekata sigurno ćemo nastaviti. I želim da poručim građanima sve što je predviđeno budžetom bit će do zadnjeg centa utrošeno, kaže Samir Tandir, SPP Prijepolje

Ahmet Henjaš iz LDPa u Prijepolju naglašava da su se opštinske službe  trudile da iskreiraju ovaj budžet na zadovoljstvo svih građana.

-Čujemo, nažalost i neke oprečne izjave opozicije, ali mislim da je budžet napravljen tako da zadovolji i neke krupne investicije započete u ranijem periodu i koje ćemo završiti tokom 2020. godine, ali i puteve i putne pravce itekako značajne za ljude koji žive u tim krajevima i kojima ti putni pravci mnogo znače.

Član Opštinskog vijeća Milan Gačević podsjeća da i opozicija nema konkretnih zamjerki osim, kako kaže, onih običnih da bi reda radi nešto pričali.

-Zanimljivo je da jedan dio opozicije i podržao ovaj budžet. Podržala ga je SRS. Oni su ranije u okviru svoje odborničke grupe imali predstavnike DSSa. Tomašević, da li je sad s SDPo-om ne znam, a SDP politička partija Nihada Hasanovića ne želi dobro Prijepolju u ovom momentu ako ne podrži ovaj budžet.

 

S ovakvim budžetom, naglašava, stječu se uslovi da se nastavi sa započetim investicijama. Predizborni, kaže, nije jer je zapravo ono za šta se borilo u predizbornoj kampanji da predstavnici srpskog i bošnjačkog naroda podijele sredstva na taj način kako bi svi bili zadovoljni.

Zadovoljstvo je sarađivati pogotovo sa strankom gospodina Zukorlića i Samirom Tandirom koji predvodi stranku u Prijepolju zato što je čovjek s kojim se možemo dogovoriti u pet rečenica.  Maksimalno zastupa bošnjačke interese u Prijepolju koliko može a sa druge strane mi to isto radimo kad su u pitanju Srbi, ali naši sastanci ne idu u pravcu da vučemo sad više za Srbe ili Bošnjake. Gledamo da bratski podijelimo budžet i mi funkcionišemo na principu razumijevanja i podrške jedni drugima, kaže Gačević.

I nije, poručuju, svejedno šta će da se desi na predstojećim izborima. Priželjkuju da će SPP u Prijepolju odnijeti ubjedljivu pobjedu u bošnjačkom biračkom tijelu kako bi se nastavila uspješna saradnja.