Home Vijesti Gužve u Novom Pazaru hronični problem

Gužve u Novom Pazaru hronični problem

432
0

Vrijeme odmora kada dolazi veliki broj Bošnjaka koji žive i rade u dijaspori uglavnom asocira na velike gužve kako u Novom Pazaru tako i u Sjenici i Tutinu, i one su svakim danom veće.

Na društvenim mrežama se vodi polemika o tome ko je najviše kriv za trenutne gužve u sandžačkim gradovima, pitali smo i građane šta oni misle o tome.

„Ovo je mali grad, preopterećeno je, nema parking mjesta, Pazar je prebukiran. Vidite i sami ovaj kružni tok koliko je to malo i koliko je skučeno, smiješno je koliko je kružni tok u ovolikomk gradu. Jedino rješenje je da se završi zaobilaznica koja je započeta, grad bi se samim tim rasteretio od saobraćaja, teški saobraćaj da se izmjesti i to je po mom mišljenju najjednostavnije rješenje, ali što kod nas to duže traje, to je nešto drugo.“

Sa mišljenjem građana Novog Pazara slažu se i ljudi iz dijaspore ističući da oni ovom gradu mogu pomoći jedino investiranjem ali i da je to kako kažu, uzaludno.

„Ovdje nema rješenja zadnjih 20 godina, jedino može gradska vlast da se napravi zaobilaznica oko Novog Pazara, to je jedino moguće rješenje koje bi bilo idealno i za dijasporu ali većinom za građane Novog Pazara. Šta ovdje dijaspora može da uradi, možemo jedino da investiramo ali investiranje je po mom mišljenju uzaludno.“

Kolone vozila se formiraju već u jutarnjim časovima, a najduže su one u pravcu Prvomajske ulice i ulice Stevana Nemanje prema autobuskoj stanici. Već u popodnevnim časovima kolone u centru grada su ogromne a najveći problem prave nepropisno parkirana vozila.

Strpljenje i oprez se ovih dana preporučuju svim učesnicima u saobraćaju, i poziv da svojim djelovanjem olakšaju kretanje i rad civilnim i službenim licima.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA