Home Vijesti U nedelju nova besplatna akcija preventivnih pregleda

U nedelju nova besplatna akcija preventivnih pregleda

317
0

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 22. decembra od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlje, među kojima su i Novi Pazar, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvuk abdomena, da provere tumor markere i izvrše pregled EKG-a i krvnog pritiska.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapređenje javne svijesti o značaju prevencije najbolje potvrđuje podatak da je tokom prethodnih šesnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, više od 350.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, i u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

SANA