Home Vijesti Sjenica zatrpana smećem iz svih putnih pravaca

Sjenica zatrpana smećem iz svih putnih pravaca

260
0

Gomile smeća prema Sjenici iz svih putnih pravaca- Nove Varoši, Ivanjice, Tutina, Novog Pazara. Iz Odbora za ekologiju SPP-a u Sjenici kažu, takva situacija nije na području ostalih opština već isključivo čim se uđe u ovu Opštinu.

Nikada u historiji Sjenice nije se desilo da bude preplavljena smećem, divljim deponijama na svkom mjestu. Najvažnije bi bilo da opštinska vlast shvati da je i seosko stanovništvo dio potrošačkog društva jer ovo više nije IX vijek. Ljudi koji žive na selima imaju potrebu da kupuju proizvode sa ambalažom i da negdje odlažu smeće, kaže Sanela Halković članica Odbora za ekologiju SPP-a u Sjenici

Neophodno je, naglašava, da opštinska vlast organizuje odvoženje smeća i sa tog područja.

Ja sam više puta u Skupštini kao odbornica tražila da se organizuje odvoženje smeća sa seoskog područja i postave kontejneri koji će redovno da se prazne. Međutim, opštonska vlast pravda se da je to preskupo. S druge strane vidimo javašluk i bezrazložno trošenje budžetskog novca, novca poreskih obveznika.

Pitanje je neophodno riješiti jer Sjenica svoj razvoj usmerava kroz poljoprivredu i turizam. Problem se mora rješavati ili organiziranjem određenih akcija ili uvođenjem drastičnih kazni, naglašava.