Home Vijesti Studenti IUNP-a sa Departama ekonomije posjetili kozmetičku kuću „Aura“

Studenti IUNP-a sa Departama ekonomije posjetili kozmetičku kuću „Aura“

860
0


Studenti Internacionalnog univerziteta sa Departmana ekonomije sa svojim profesorima obišli jedinu domaću kozmetičku kompaniju „Aura“ sa sjedištem u Nišu.

Studente na čelu sa generalnim menadžerom dr. Elmom Elfić Zukorlić dočekala je vlasnica kozmetičke kuće „Aura“ gospođa Mila Litvinjenko nakon čega su studenti imali priliku da obiđu proizvodne linije određenih proizvoda kao i da se upoznaju sa samim proizvodnim procesom.

„Vama kao studentima ekonomije mislim da je veoma bitno da dobijete što više živih primjera i prakse, vama to mnogo znači. Znači i nama jer ja volim da budem u kontaktu sa studentima, činjenica je da ja imam iskustvo ali vi ste mladi, sveži, novi, imate nove ideje i uvijek se obostrano uči. Aura posjećuje sve svetske sajmove kozmetike i godinu dana unaprijed vam se prezentuju trendovi koji će biti za narednu godinu. Mi već sada znamo šta ćemo proizvoditi 2020. godine i kojom dinamikom će izlaziti proizvodi. Kako se odlučujemo šta ćemo proizvoditi? Naravno to su potrebe tržišta, imate divnih proizvoda koje bi mi mogli da radimo, jednostavno negdje su navike žena kako na našim, tako i na drugim tržištima potpuno drugačije.“, ističe Mila Litvinjenko.

Generalna menadžerica Internacionalnog univerziteta istakla da je ovo prva posjeta u ovoj akademskoj godini te da će u narednom periodu studenti imati priliku da se upoznaju sa velikim firmama kao što je kozmetička kuća „Aura“.

„Meni je jako drago da su studenti ekonomskog departmana vih godina imali priliku da posjete ovu veliku kozmetičku kuću i da negdje osjete i taj preduzetnički duh koji koji im je jako bitan sutra kada dobiju diplome i kada izađu na samo tržište, kako se suočiti sa konkurencijom i kako u životu treba postavljati velike ciljeve kao i to kako je moguće doći do njih. Ono što je meni fascinantno jeste to što su studenti pored proizvodnje i procesa koji su vidjeli, upoznali se i sa organizacionom strukturom „Aure“.“, kazala prof. dr. Elma Elfić-Zukorlić.

Studenti zadovoljni što pored teorije imaju priliku da vide kako zapravo sve to funkcionira, što će ima kako kažu biti od koristi u njihovom daljem usavršavanju.

„Drago mi je što nam se ukazala mogućnost da podjetimo kozmetičku kuću „Aura“, da vidimo od planiranja do organizacije, vođenja, kontrole, dolaženja do samog procesa i sve ono što se smo učili kroz predavanje na univerzitetu, danas smo imali mogućnsot da vidimo i u praksi.“, istakla Dženita Nicević.

„Ovo je bila prva prilika da posjetimo ove pogone i zahvalio bih se menadžeentu Internacionalnog univerziteta koji nam je omogućio ovaj dolazak koa i kozmetičćkoj kući „Aura“ na prijemu. Ovo za nas predstavlja veliko iskustvo jer naš departman ekonomije utiče na sve sfere u životu i ovo će nam predstavljati kao jedan vid prakse u nastavku naše karijere.“, istakao Sadudin Pepić.

Studenti oduševljeni onim što su vidjeli zahvalni Internacionalnom univetzitetu što im je ovo omogućio.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – Edin Bačevac